Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matpakker: 20 tips til inspirasjon

Lei av den samme matpakken hver dag? Her er 20 tips til matpakker som frister.
Skriv ut

Hver morgen sliter matpakkesmørere over hele landet med de samme utfordringene; hva skal vi spise til lunsj i dag? Oftest blir det til at man navigerer etter gammel vane, med det resultat at matpakken etter hvert oppleves som et stort gjesp. 

 

Ikke kan man skylde på dårlig tid om morgenen heller, for det tar faktisk bare 60 sekunder ekstra å lage en fristende matpakke. 

 

Den gode nyheten er at det ikke trenger å være så krevende å finne på noe nytt i matboksen. Du kan for eksempel sjekke ut våre 5 råd for å unngå kjedelige matpakker, eller se våre 13 beste matpakketips for hemmelige knep som gir varierte og sunne matpakker.

 

Eller gjør det enda enklere: Scroll deg gjennom våre 20 tips til matpakker for å hente inspirasjon. Kanskje er din nye favoritt på vår topp-20-liste?

 

Matpakketips 1

Bagel med kremost og røkelaks er en herlig smakskombinasjon som passer perfekt i matpakken. Med litt frisk dill og røde reddiker blir matpakken også en fest for øyet. 

 

Matpakketips 2

matpakketips peanøttsmør

Her er en klassiker: Grov blings med peanøttsmør og banan. Barnas favoritt!

 

Har du lyst å bake brødet selv, finner du våre 5 beste oppskrifter på matpakkebrød her.

 

Matpakketips 3

baguette med kyllingsalat

Lekker, sant? Denne bagetten med frisk kyllingsalat er næringsrik og mettende lunsjmat. Har du tid og lyst til å bake bagetten selv prøv vår oppskrift på hjemmebakt grov bagett.

 

Matpakketips 4 

 

Del opp skivene på en ny måte, putt inn et grillspyd, og vips: Et morsomt brødspyd med ost, skinke og urteaioli. 

 

Matpakketips 5

Fiskekakeburger

Er det fiskekaker til middag, gjemmer du unna litt av restene til matpakken dagen etter. Og dermed kan du glede deg til en saftig fiskeburger med coleslaw til lunsj. 

 

Matpakketips 6

Vafler i matpakken? Hvorfor ikke! Byggvafler er grove og gode, og gir en ny smak til det vanlige pålegget du bruker.

 

Matpakketips 7 

 

 

Egg og tomat er bestevenner i matpakken. Her er en klassisk egg- og tomatblings med friske farger.

 

>> Vil du se noen andre varianter? Sjekk ut disse fem digge måtene å servere egg på brødskiva.  

 

Matpakketips 8

Vårt kanskje enkleste tips til matpakken: Skive med kremost, eple og skinke. Har du ikke smakt denne kombinasjonen før, kommer du til å bli positivt overrasket!

 

Matpakketips 9

Har du laget deg litt tunfisksalat, har du en fin base i kjøleskapet for mange spennende matpakker. Her har vi brukt den på en grov bagett med rødløk, salat og tomat.

 

Matpakketips 10

 

Tips til en matpakke som er som skapt for festlige fredager: En dobbel kyllingsandwich med godsaker som mango, avokado, rødløk og koriander. 

 

Matpakketips 11 

Grov blings med fiskekake og en frisk rødbeterelish

Dobbel blings med grov fiskekake og rødbeterelish – denne kan vi garantere at du blir skikkelig mett av! 

 

Matpakketips 12

Rester av byggryn fra middagen er en perfekt base til en matpakkesalat. Her er en enkel byggrynssalat vi har laget med maiskorn, cherrytomater, paprika, ost og skinke. 

 

Matpakketips 13

Eggesalat i matpakken

Brødspyd med hjemmelaget eggesalat – det ser fancy ut, men er egentlig ganske enkelt. Eggesalaten lages raskt av egg og majones, og legges sammen med litt grønn salat på skiven. Med en ny skive på toppen har du en dobbeltdekker som du kan dele i fire hvis du vil lage et brødspyd, slik vi har gjort det. 

 

Matpakketips 14

Matpakketips med tomat, pesto og mozzarella

Mange er glad i tomat på brødskiven. Vanligvis får den følge av smør og hvitost, her har vi i stedet brukt pesto og mozzarella. Skikkelig snadder!    

 

Matpakketips 15

Myslirundstykker med brunost til matpakke

Ingenting slår vel brunost i matpakken? Myslirundstykker smaker vidunderlig sammen med brunost. 

 

Matpakketips 16

Makrellsandwich til matpakken

Her er en skikkelig mettende makrellsandwich vi har laget enkelt med makrell i tomat og avokado. Tips: Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så unngår du at den blir brun før du kommer til lunsjpausen. 

 

Matpakketips 17

Brød med kremost og druer til matpakke

Hvis kremost er en favoritt, er dette et artig tips til matpakken: Noen druer på skiven gir nytt liv til matpakken!

 

Matpakketips 18

Ost og skinke er en påleggskombinasjon som ofte puttes i norske matbokser. Et tips til matpakken kan være å erstatte smøret med ketchup og legge til noen salatblader og agurkskiver – slik vi har gjort her i vårt klassiske ostesmørbrød

 

Matpakketips 19Rundstykke med omelett til matpakken

Egg og grovt brød gir en skikkelig god og mettende matpakke. Her er et rundstykke med omelett, der vi har brukt kremost, bacon, salat og paprika som garnityr. 

 

Matpakketips 20

Matpakke med tacomuffins, agurk og kiwi

Rester etter tacomiddagen kan du enkelt lage grove tacomuffins av. Med disse liggende i fryseren har du alltid en rask matpakke liggende på lur.  

 

>> Trenger du mer matpakkeinspirasjon? Da kan du sjekke ut vår store samleside for matpakker der du finner både oppskrifter på småbakst du kan ha i fryseren, enkle blingser, overdådige sandwicher og nye påleggskombinasjoner. 

 

Sist oppdatert: 12.08.2022

Finn mer om samme tema: