Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Vant boller til klassen!

I anledning skolebrødets dag kunne din klasse/skole vinne skoleboller, og de heldige elevene går på Kjølsdalen Montessoriskule i Nordfjord!
Skriv ut

I anledning skolebrødets dag kunne din klasse/skole vinne skoleboller. Vi fikk inn mange mail og fine begrunnelser på hvorfor elevene fortjener skolebrød.

 

Men en vinner måtte velges, og de heldige elevene går på Kjølsdalen Montessoriskule i Nordfjord!

 

«Elevane driv skulekjøkenet sjølv, kvar dag, heile året. Der har dei sjølv ansvaret for at alle får variert og sunn mat til kvart skulemåltid, at alle har tilgang til frukt og grønt minst 2 gonger pr. dag, og at det til ein kvar tid ser reint ut, og er hygienisk å vere og jobbe. Desse borna og ungdomane fortener verkeleg ein skulebolle til avslutninga den 16. juni.» Var begrunnelsen fra rektor Thomas Hals ved Kjølsdalen Montessoriskule.

Og vi er helt enig, disse flinke elevene fortjener virkelig å få skolebrød.

 

Så på skolebrødets dag er Opplysningskontoret for brød og korn på skolens årlige sommeravslutning og deler ut nybakte skolebrød.

Skolebrødets dag

Hurra for skolebrødets dag!

Feir sommerfri med skolebrød!

Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å etablere denne herlige merkedagen som en årlig tradisjon siste fredag før sommerferien. Bakerier og butikkutsalg over hele landet vil markere skolebrødets dag i år fredag 16. juni 2017. Sjekk hvilke som er med.

 

Lag en morsom og fin avslutning på skoleåret for elevene barna og bak skolebrød sammen, eller ta en skoletur innom bakeriet. Del gjerne deres skolebrød med oss via #skolebrødetsdag

 

Den gode, fine hvetebollen med deilig eggekrem og søt melisglasur – skolebrød, også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle, mv. Det er en klassiker som er enormt populær, spesielt blant skoleelever.

 

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er, søte hveteboller med eggekrem og melisglasur dyppet i kokosmasse, men det er også mange lokale varianter. Hvordan man spiser bollen kan også være nokså individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.

 

> Slik lykkes du med søt gjærbakst.

 

Prøv også søte solboller eller vår beste hvetebolle-oppskrift.

 

#skolebrødetsdag

 

 

Sist oppdatert: 13.06.2017