Grove scones
Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær. Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken.
Ingredienser
220 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje
3 dl skummet melk eller lettmelk
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
- Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
- Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.