Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 runde brød
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 runde brød

Grove scones

Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken. Selv om grove scones smaker aller best når de er nybakte, holder de seg fint noen timer i matpakken.

Slik gjør du

 

  • Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
  • Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde «kaker╗ (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
  • Skjær hver «kake» i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
  • Stek grove scones midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips! Grove scones smaker helt nydelig sammen med hjemmelaget syltetøy. Prøv for eksempel disse grove sconesene med stikkelsbærsyltetøy. En uslåelig kombinasjon!

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
1807 stemmer