Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 5 glass á 350 g
Hvor lang tid tar det? 20-60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 5 glass á 350 g

Stikkelsbærsyltetøy

Ristet brød med hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og et glass melk er nydelig til kveldsmat eller frokost.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Er du så heldig å ha en stikkelsbærbusk i hagen - eller har en gavmild bekjent som har - så har du mye godt i vente. Hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og nybakt brød er en smakskombinasjon som er som skapt for mørke høstkvelder.

Slik gjør du

  • Ha renset bær og sukker i en stor kjele med plass til å røre rundt. Start på middels varme. Sukkeret skal løses opp før syltetøyet koker. Kok opp under omrøring så det ikke brenner seg. Mengden sukker i syltetøyet kan justeres etter smak og behag. 
  • La syltetøyet småkoke i 20 minutter, eller i omtrent 15 minutter om bærene er godt modne.
  • Det vil under koketiden komme en del skum til overflaten. Fjern skum ved hjelp av en skje eller hulløse. 
  • Fyll kokvarmt stikkelsbærsyltetøy på varme, sterile glass med lufttette lokk. Bruk gjerne en vid trakt når du heller over hvis du har. Sett straks på lokk, merk med innhold og dato.
  • La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.
    Størrelse på syltetøyglass er bare et forslag, her kan du bruke det du har og porsjonere med tanke på hvor fort syltetøyet går unna i ditt kjøleskap.

Har du bakelyst, anbefaler vi havrerundstykker, Torunns grove rundstykker eller eltefrie rundstykker sammen med stikkelsbærsyltetøy. Prøv også med hjemmebakt brød som for eksempel dansk rugbrød, grovt grytebrød eller surdeigsbrød

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
118 stemmer