Torunns grove rundstykker
Torunns grove rundstykker er sunne og metter godt. De smaker ekstra godt med nyrørt syltetøy.
Ingredienser
250 g siktet hvetemel
350 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
2 ts sukker
3 ½ dl vann
3 ss olje
1 pk gjær
egg til pensling
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha mel, salt, sukker, vann og olje i en bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i rundstykker? Prøv eltefrie rundstykker neste gang du skal bake.