Verdens beste focaccia
Focaccia er italiensk brytebrød som er perfekt tilbehør til middagen. I denne oppskriften, som vi ubeskjedent har kalt verdens beste focaccia, lager vi den med hvitløk, oliven, rødløk, rosmarin og parmesan.
Ingredienser
½ pk gjær
6 dl vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
3 dl olivenolje
1 glass sorte oliven
2 båter hvitløk
1 rødløk
1 stilk frisk rosmarin
1 ss havsalt til pynt
1 dl parmesan ost til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Med så mange herlige smaker, kan denne focacciaen både serveres sammen med grillmat eller nytes alene med god olje eller aioli til.
Det er også mulig å tilpasse topping etter hva du har tilgjengelig i skap og kjøleskap. Andre populære ingredienser som topping til focaccia er fetaost og soltørket tomat. Skal du ta i litt skikkelig på toppingen, anbefaler vi å prøve en focacciapizza der du lesser på med rause mengder spekeskinke og mozzarella.
Slik gjør du
- Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
- Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen i den lunkne blandingen. La deigen heve under et klede til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha 1 dl olivenolje i en langpanne, ha deigen i langpannen og trykk den ut som en pizzabunn. Ha over hakket hvitløk, rødløk og rosmarin og hell over resten av olivenoljen. Trykk alt dette ned i focacciaen og la den etterheve i 30 minutter.
- Dryss havsalt og reven parmesanost over like før steking.
- Stek focaccia midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist i langpanne og server brødet lunt.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.
Vil du lage et brød i langpanne som er litt mindre krydret, anbefaler vi også oppskriften på vårt klassiske langpannebrød.