Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Baketips

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Slik lykkes du med surdeigen

Surdeigsbrød kan være litt utfordrende å få til, men smaker ofte ekstra godt. Først og fremst trenger man en god surdeig, så trenger man tid. Tid til at deigen får hevet tilstrekkelig og til at smaken får utviklet seg.

Hvordan bake et godt, grovt brød?

Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. For mange kan dette se ut som magi, men er det egentlig så vanskelig?

Hevemidler

For at brødbakst skal heve og bli luftig, må man tilsette et hevemiddel. Hevemidlet reagerer med faktorer som fuktighet, temperatur og syre slik at det oppstår en gassproduksjon som blir fanget som bobler i deigen. Disse gasslommene blir værende når brødet stivner under steking.

Andre råvarer

Væske Du kan bake fantastiske brød ved hjelp av svært få ingredienser. I tillegg til mel og hevemiddel er væske, i hovedsak vann, den siste avgjørende ingrediensen. Istedenfor vann kan du bruke frukt- og grønnsaksjuicer, øl, melk eller andre meieriprodukter.   Salt Salt er en viktig ingrediens i brødbakingen, som er med på å forsterke […]

Utstyr

Med riktig utstyr blir bakingen både enklere og morsommere, i tillegg blir resultatet bedre. Her er en liste over alt du trenger for å lage vellykket bakst.

Julebakst for nybegynnere

Våre venner i Matprat hjelper stylisten Erlend Elias med å lage i stand til jul for første gang. Vi har bidratt med oppskriften som gir syv slag av én deig!

Takkebakst trinn for trinn

Slik lager du tradisjonsrik takkebakst som lefser og flatbrød.