Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Her er våre favoritt-brødskiver!

Det er klart vi spiser brød, men hva spiser vi oppå brødet? Vi har spurt noen kjente og kjære brødspisere om hvilke pålegg de foretrekker.
Skriv ut

Camilla, personlig trener, skribent og livstillsblogger

 

Den smilende toppbloggeren og treningseksperten preker gjerne det glade brødskap. Hjemme hos 27-åringen går det nemlig ikke en frokost uten brødskiver.

 

– Favoritten over alle favoritter er definitivt ferskt dansk rugbrød, som nå selges nesten over alt. Det smaker vanvittig godt og holder meg mett utrolig lenge, sier Camilla entusiastisk. Rugbrød holder seg og ferskt lenge og, legger hun til.

 

Med det aktivitetsnivået Camilla har, er det næringsrik mat som gir langvarig metthetsfølelse og energi som gjelder. Det blir fort en økt nesten hver dag, og da er grovbrød med godt pålegg perfekt påfyll både til frokost og lunsj.

 

Camilla har flere smakfulle påleggsvarianter hun liker å variere brødmåltidet med.
– Det går i kremost og eggerøre eller avokado, oppgir Camilla. – Egg er vel på brødskiven min hver eneste frokost. Kokt og stekt er godt, men eggerøre er favoritten.

 

– Jeg vil at maten skal smake godt, men er også opptatt av at den gir meg de

næringsstoffene jeg behøver, og egg har hele pakken. Det er rikt på proteiner og inneholder alle vitaminene utenom C-vitamin. Sammen med en grov brødskive og litt grønnsaker, så er det definisjonen på en god start på dagen for meg, slår hun fast.

 

Camilla sin favorittbrødskive.

Selv om hun er opptatt av sunn mat, er ikke Camilla fremmed for å kose seg. Alt med måte, er hennes filosofi – det være seg trening og kosthold. Det er sunt å kose seg innimellom og vær snill mot deg selv, oppmuntrer hun sine følgere jevnlig på blogg og instagram.

 

– Avokadoen er når jeg vil kose meg litt ekstra. Det er litt dyrt, så en kan ikke spise det hver dag, sier hun. Enten sammen med tomat, salt og pepper, eller litt lettrømme med sitron og rødbeter, nam!

 

Men når Camilla koser seg aller mest med brødskiven, er det det den norske klassikeren som gjelder. – Syltetøy og brunost, den holdt jeg nesten på å glemme!

 

 

Fredrik Solbakk Andersen, finalist i «Hele Norge baker»

 

– Favoritten er langtidshevet havrebrød med eggerøre, laks og meierismør, sier Fredrik Solbakk Andersen (18). Avgangseleven fra Asker videregående skole gikk helt til finalen i TV3-programmet «Hele Norge Baker» og drømmer om en dag å åpne sitt eget bakeri. For brød og baking står hans hjerte nær.Fredrik smører brødskiver

 

– Jeg baker alt brødet vi spiser i familien. De siste årene har jeg bakt fast 3-4 ganger i uken. I begynnelsen ble det ikke alltid like vellykket, men så begynte jeg å lese mer om teknikken og kjemien som ligger til grunn. Da ble det både lettere å morsommere å bake, forteller Fredrik.

 

Når han ikke kan nyte eggerøre og laks, blir det ofte de enklere påleggene på skiva. Som for eksempel gulost. Og meierismøret sparer han som regel til helgene.

 

– Jeg legger ikke like mye arbeid i pålegget som selve brødet, men er opptatt av at det skal være rene og gode råvarer i alt jeg får i meg, påpeker 18-åringen.

 

Brødskivene spiser han ofte til kveldsmat, eller ved siden av en salat til middag.

– Siden jeg baker mye langtidshevet brød, har jeg ofte ferskt brød på kvelden. Det smaker jo nydelig, uansett hva du har på, konstaterer Fredrik med et smil.

 

 

 

Trude Beate  Brendehaug, baker på BakerlandslagetTrude Beate Brendehaug fra kokkelandslaget

 

Bakerlandslagets ferskeste  medlem er veldig glad i brød, og går sjelden en dag uten et måltid med brød. 

– Eg foretrekker grove brød eller rundstykker, gjerne med høg andel rug eller havre. Og frø! Solsikkefrø er favoritten, legger hun til.

 

Når det gjelder pålegget, er Trude ganske tradisjonell.

– Eg er håplaust glad i ost og et helst Jarlsberg eller Gräddost på brødskiva! Elles slår eg gjerne til med naturell smørost eller avokado med spekeskinke, forteller 25-åringen som opprinnelig kommer fra Sunnfjord i Sogn og Fjordane. 

 

Selv om Trude tilbringer mye tid på kjøkkenet, lager hun ikke mye pålegg selv.

– Det er sjeldan, dessverre. Kanskje noko eg bør bli flinkare på?

 

Likevel er brødskiven en viktig og naturlig del av bakerens kosthold.

– Brødskiver eller rundstykker er eit fast innslag til lunsj på jobb i vekedagane, elles et eg det som regel til frukost i helgene, sier Trude Beate.