Dette er nordmenns favoritt på brødskiva

Gulost, hvitost, goudaost... Kjært pålegg har mange navn. Og selv om man ikke er helt enige om hva osten heter, er det bred enighet om at den er god på brødskiva!
Skriv ut

Faktisk er gulost, eller hvitost om du vil, nordmenns klare påleggsfavoritt. Det kom frem i en undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Der svarte hele 28% at de ville valgt gulost hvis de bare kunne spise én type pålegg på brødskiva.

 

En av grunnene til at gulosten er så populær, kan være at den er veldig allsidig. Den runde smaken passer godt i kombinasjon med så mangt, både av grønnsaker, kjøttpålegg og bakst.

 

Dessuten smaker osten nesten enda bedre når den er varmebehandlet. Smeltet ost åpner for en hel del ekstra smaksopplevelser. Den glatte, seige konsistensen er herlig i munnen, og gir den enkle hverdagsmaten litt snev av luksus og kos.

Så godt smaker det, at ryktene har versert om at smeltet ost er mer fetende enn i fast form. Det er det imidlertid ingen grunn til å tro, så det er bare å nyte det varme ostesmørbrødet med god samvittighet.

 

Her er noen enkle og gode oppskrifter med gulosten i hovedrollen:

 

1 Blings med ost og skinke

blings med ost og skinke

 

Den klassiske kombinasjonen ost, skinke, tomat og salat kan ikke gjentas for ofte! På et godt og grovt brød blir blingsen både næringsrik og mettende. 

 

>> Her er fremgangsmåten for å lage en sikkelig blings med ost og skinke

 

2 Ostesmørbrød med skinke

Ostesmørbrød med skinke

 

Mye smaker bedre etter en liten tur i ovnen, og ost er intet unntak. Når den smelter inn i brødskiva og omfavner skinken, er det lite som slår den på smak. Det er ikke noe å si på lukten heller, for hvem kan motstå duften av et nystekt ostesmørbrød?

 

>> Slik lager du et ostesmørbrød med skinke på 1-2-3

 

3 Grovbrød med gulost og morrpølse

Grovbrød med gulost, morrpølse og druer

 

La deg ikke lure av det tilsynelatende enkle utseende. Denne brødskiva med ost, morrpølse og druer er overraskende rik på smak. En sikker vinner på tur i skog og mark.  

 

>> Lag en grovbrødskive med gulost og morrpølse på 1-2-3

 

4 Blings med gulost og reddik

Blings med gulost

 

Skarp, nesten litt pepperaktig reddik passer perfekt til den runde ostesmaken, og gjør disse blingsene smaksrike og spennende.

 

>> Her er oppskriften på blings med ost, paprika og reddik

 

Pull-apart rundstykke

oppskrift på Pull-apart rundstykke

 

Pull-apart rundstykke med deilig smeltet ost, hvitløk og pepperonipølse smaker som en minipizza du lager raskt i ovn, på grillen eller i glørne fra et bål på tur.

 

>> Her er oppskriften på pull-apart rundstykke

 

6 Grenki

Grenki

 

Grenki er russisk toast skåret i staver, toppet med hvitløk og gratinert i ovn med ost. Brødpinnene serveres som snacks med cherrytomat og sennep.

 

>> Slik lager du grov grenki

 

7 Sandwich med friske urter og paprika

Sandwich med gulost, friske urter og paprika

 

Sandwich med gulost, friske urter og paprika gjør matpakken mer spennende og smakfull. Bytt gjerne ut paprika med tomater eller agurk.

 

>> Slik smører du deg en sandwich med gulost og friske urter

 

8 Sandwich med gulost og kaviar

Sandwich med gulost og kaviar

 

Sandwich med gulost og kaviar smaker godt i matpakken. Grovbrød holder deg lenge mett. Bruk en liten tube kaviar hvis du vil unngå søl.

 

>> Så enkelt lager du deg en oste- og kaviarskive

Les eller skriv kommentarer