Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Helkornbrød

Helkornbrød med helkorn av hvete er et grovt, saftig og godt brød bakt med sammalt grov hvete og rug, havregryn og kefir. Passer fint i matpakken og til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Legg helkornene i bløt i vannet natten over.
  • Tilsett kulturmelken og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C.
  • Smuldre gjæren i den lunkne blandingen. Ha i olje, sirup, salt, sammalt rug, sammalt hvete og havregryn.
  • Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemel til deigen blir smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. 
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i tre like store emner som du former til brød. 
  • Legg brødene i godt smurte 1,5-liters brødformer. Pensle lett med olje, og dekk med plast. La brødene etterheve i 30–40 minutter.
  • Pensle brødene med vann, og dryss over små havregryn.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
3 stemmer
Les eller skriv kommentarer