Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Saftige havrebrød

Superkornet havre gir smakfulle og sunne brød. Her er våre beste oppskrifter på havrebrød.

Havre er bokstavelig talt sunn hjertemat fordi havre har høyt innhold av flerumettet fett som kroppen ikke kan produsere selv, og bidrar derfor til å redusere kolesterolnivået. Havre er også godt for magen fordi de vannløselige fibrene forbedrer tarmens mikroflora og fremmer de sunne bakteriene i mage- og tarmsystemet. På grunn av havrens regulerende effekt på blodsukkeret har kornet også en gunstig effekt ved diabetes.

 

Bruk høsten til å bake grove havrebrød.

Havrebrød - Våre beste oppskrifter

Havrebrød

Havrebrød med fin sammalt hvete, havregryn og havrekli er et godt og sunt grovbrød som passer fint i matpakken. Bak i rund form og lag rutemønster på toppen.
Middels
Middels
Grovt

Bakerens havrebrød

Bakerens havrebrød tar litt tid å bake, men lengre hevetid brødet ekstra god smak. Nyt et grovbrød av havremel, sammalt hvete, havregryn og hvetemel.
lang
vanskelig
Grovt

Grovt havrebrød

Grovt havrebrød er et velsmakende og sunt grovbrød med havregryn, grov sammalt hvete og havrekli. Veldig populært i matpakken.
Middels
Middels
Grovt

Glutenfritt havrebrød

Glutenfritt havrebrød smaker kjempegodt for deg med cøliaki og glutenallergi, og har nøtteaktig smak av havre. De bakes i små former, som lett fryses ned.
rask
Middels
Grovt

Havrebrød uten gluten

Et grovt og godt glutenfritt brød med smak av havre som er enkelt å lage.
Middels
enkelt

Surdeigsbrød med havre

Et stort deilig surdeigsbrød med havre til lange, late sommerdager. Bytt gjerne ut mer av hvetemelet med havre for mer smak og et grovere alternativ.
lang
vanskelig
Fint

Havrebrød i langpanne

Fire nydelige havrebrød i langpanne, bakt med steel cut havre som gir litt ekstra tyggemotstand.
Middels
Middels
Fint

Grovt surdeigsbrød med havre

Et grovt surdeigsbrød med god smak av havre. Herlig brød både til frokost og matpakker.
lang
vanskelig

Bruk høsten til å bake grove havrebrød

Det har vært krevende å dyrke norsk mathvete i år, men havreavlingen er nesten som normal.  Så bruk høsten til å bake gode brød med havre.