Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød

Havrebrød i langpanne

Fire nydelige havrebrød i langpanne, bakt med steel cut havre som gir litt ekstra tyggemotstand.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg havren i en bakebolle med vann og la den stå på kjøkkenbenken over natten.

  • Hell av overflødig vann. Ha i hvetemel, sammalt hvete, salt, sukker, rapsolje, gjær og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart i 10 minutter og øk farten etter hvert hvis du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig når den er smidig og slipper bakebollen.

  • Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka en time.

  • Del deigen i fire like store emner som du former til runde boller. La bollene hvile på bakebordet i 10 minutter.

  • Form bollene til brød og ha dem i en smurt langpanne eller treramme. Det kan også være lurt å pensle litt olje mellom brødene slik at det blir lettere å dele dem fra hverandre etter at de er stekt.

  • Dekk brødene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse.

  • Pensle brødene med vann, sikt litt mel på toppen, og snitt brødene med en skarp kniv.

  • Stek brødene midt i ovnen på 220°C i 30-45 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
90 stemmer