Havrebrød i langpanne
Ingredienser
Bløtlegging:
Deig:
Slik gjør du
-
Legg havren i en bakebolle med vann og la den stå på kjøkkenbenken over natten.
-
Hell av overflødig vann. Ha i hvetemel, sammalt hvete, salt, sukker, rapsolje, gjær og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart i 10 minutter og øk farten etter hvert hvis du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig når den er smidig og slipper bakebollen.
-
Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka en time.
-
Del deigen i fire like store emner som du former til runde boller. La bollene hvile på bakebordet i 10 minutter.
-
Form bollene til brød og ha dem i en smurt langpanne eller treramme. Det kan også være lurt å pensle litt olje mellom brødene slik at det blir lettere å dele dem fra hverandre etter at de er stekt.
-
Dekk brødene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse.
-
Pensle brødene med vann, sikt litt mel på toppen, og snitt brødene med en skarp kniv.
-
Stek brødene midt i ovnen på 220°C i 30-45 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.