Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bruk høsten til å bake grove havrebrød

Det har vært krevende å dyrke norsk mathvete i år, men havreavlingen er nesten som normal.  Så bruk høsten til å bake gode brød med havre.
Skriv ut

Våte og mørke høstdager kan være krevende å komme gjennom. Da vet jeg om en ting som hjelper, i alle fall litt; nærmere bestemt brødbaking. Og brødbaking hjelper på flere områder.

 

For det første gir et grovt og godt brød energi og livskraft. Fordi det inneholder mange viktige næringsstoffer som fiber, protein, B-vitaminer og jern. Og grove brød har et betydelige høyere innhold av disse næringsstoffene enn fine brød. I tillegg er fiber spesifikt forebyggende for livsstilssykdommer som tarmkreft og diabetes type 2.

 

For det andre er brødbaking mentalhygiene. Det å stå og lage en god brøddeig, følge prosessen fram gjennom elting, heving og steking, kjenne denne herlige duften av nystekt brød, og til slutt kunne sette tennene i et grovt brød med sprø skorpe og masse smak, det er kos med nyttig og godt utbytte.

 

For det tredje er baking er en hyggelig aktivitet som både barn og voksne kan gjøre sammen hjemme, der man lager produkter som kan nytes med det samme. 

 

Gode grovbrød med havre

Havre er sunt og godt for kroppen. Det er i tillegg lettvint å bake med, og dessuten velsmakende, miljøvennlig og billig. Skal du være snill mot kroppen din, er mer havre på menyen en skikkelig god start.

 

>> 7 gode grunner til å spise mer havre

 

Det finnes et stort mangfold av gode havrebrød i brødhyllene i butikker og bakerier. Om du kjøper eller baker selv anbefaler vi å velge de groveste brødene til hverdags.

 

Dette grove havrebrødet er et velsmakende og sunt grovbrød som passer godt både til frokost og i matpakken.

 

Se våre beste oppskrifter på saftige havrebrød – finn din favoritt. 

 

Verdens brøddag 16. oktober

Hele verden spiser brød, men ikke nødvendigvis slike som vi her til lands er vant til. Den 16. oktober feirer vi Verdens brøddag, for å markere viktigheten av brød som mat.

 

Brøddagen er lagt til samme dato som FNs organisasjonen for mat og landbruk (FAO) ble etablert. FAO ble stiftet 16. oktober 1945 med formål å bekjempe sult under mottoet «Fiat panis», som betyr «La det bli brød». Samme dag markerer vi også FNs verdens matvaredag for å skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.

 

La oss bruke årets brøddag til å prøve et nytt havrebrød!

Finn mer om samme tema: