Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bakerens havrebrød

Bakerens havrebrød tar litt tid å bake, men lengre hevetid brødet ekstra god smak. Nyt et grovbrød av havremel, sammalt hvete, havregryn og hvetemel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, skålding: Hell kokende vann over havremelet og rør sammen. Sett i kjøleskapet til neste dag.
  • Fordeig: Rør gjær og vann sammen i en bakebolle, og bland inn melet. Dekk bollen med plast, og la den stå i romtemperatur til neste dag.
  • Dag 2, hoveddeig: Ha alle ingrediensene utenom skåldingen i samme bakebolle som fordeigen. Elt til deigen nesten er ferdig eltet. Spe inn det skåldede melet litt etter litt. Elt videre til deigen er jevn og smidig. 
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på melet bord og del den i to like store emner som du former til boller. La bollene hvile på bakebordet i 15 minutter under et klede, uten mel under så undersiden blir fuktig. 
  • Snu emnene opp ned med den fuktige siden oppover, og klem forsiktig til en halvflat oval. Brett den ene langsiden mot midten, og gjør det samme på andre siden, endene skal møtes som en skjøt på midten. Press skjøten forsiktig sammen med håndbaken så den fester seg. Snu deigen så skjøten ligger nedover, og stram deigen mot skjøten og form forsiktig til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Dette er en løs og vanskelig deig å jobbe med, så bruk gjerne brødformer (1,5 liter). 
  • Dekk brødene med plast eller et klede, og la de etterheve i 45–60 minutter. 
  • Snitt brødene med en skarp kniv. 
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett inn brødene midt i ovnen, og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
45 stemmer