Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grovt havrebrød

Grovt havrebrød er et velsmakende og sunt grovbrød med havregryn, grov sammalt hvete og havrekli. Veldig populært i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen havregryn, sammalt hvete, havrekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter. 
  • Hoveddeig: Ha hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje i samme bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. 
  • Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt til deigen har blitt dobbelt så stor. Ca. 45 minutter. 
  • Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg havrebrødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse. 
  • Pensle havrebrødene med sammenvispet egg. Dryss over havregryn og snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. 
  • Stek de grove havrebrødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. 

Skal du bruke havrebrødet til matpakkebrød? Da har vi noen gode tips på lager: Her finner du vår store samleside for matpakker med råd, inspirasjon og gode oppskrifter.

 

Vi anbefaler også å sjekke ut artikkelen om våre beste matpakkebrød – der du blant annet finner havrebrødet fra denne oppskriften. 

 

Finn mer om samme tema:

3 / 5
605 stemmer