Høstmat - Flere oppskrifter og artikler
Gresskarsuppe
Gresskarsuppe er skremmende godt, og kan serveres som forrett i en suppebolle av brød til halloweenfesten, eller nytes på en helt vanlig hverdag.
Middels
Middels
Tradisjonell epleterte
Tradisjonell epleterte er en sikker vinner. Servert med is, kesam eller en god klatt med krem på siden smaker den ekstra godt.
rask
Middels
Varm sjokolade
Varm sjokolade er deilig å ha med på tur. Prøv denne varianten basert på havremelk.
rask
enkelt
Grove havremuffins
Disse passer godt på tur eller som et energirikt mellommåltid. Grove havremuffins smaker deilig av sjokolade og eple, og kefir i deigen gjør muffinsene ekstra saftige.
rask
enkelt
Skive med lun brie og plomme
Godt brød med lun brie, plommer og honning er perfekt kveldskos. Ønsker du litt ekstra krønsj, topp skiven med litt valnøtter.
rask
enkelt
Borsjtsj – rødbetsuppe
Rødbetsuppe, også kalt borsjtsj, er nok den mest kjente retten fra våre naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer rødbetsuppe både som forrett og hovedrett.
Middels
Middels
Opp-ned plommekake
Opp-ned plommekake med høstens plommer er herlig å servere til kaffen eller som dessert. Den smaker best lun med vaniljesaus, pisket krem eller is til.
rask
Middels
Pæresyltetøy
Et deilig pæresyltetøy laget på gråpærer med smak av kanel lager du enkelt på under 1 time.
Middels
enkelt
Brødskive med makrellrøre
Makrell er både godt, sunt og klimasmart. Lag makrellrøre i kveld, så har du pålegg til matpakken i morgen.
rask
enkelt
Ripsgelé
Ripsgelé er ikke bare for tilbehør til viltgryta, den smaker vel så godt på brødskiva. Og enda bedre når du lager den selv.
lang
Middels
Eple- og pistasjekake
Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
rask
Middels