Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 glass á 450 g
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 glass á 450 g

Ripsgelé

Ripsgelé er ikke bare for tilbehør til viltgryta, den smaker vel så godt på brødskiva. Og enda bedre når du lager den selv.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha rips i en stor kjele med ca. 1 dl vann og kok sakte opp. La småkoke i ca. 15 minutter.
  • Sil det hele gjennom en bærsil over en bolle, slik at saften renner ut. Det tar mellom 30-60 minutter. Ikke vri eller press gjennom saften, da blir den grumsete.
  • Ha ripssaft og sukker i en stor kjele på svak varme. Rør til sukkeret er løst opp. Kok opp blandingen og la det småkoke under omrøring i 15-20 minutter. Det er viktig å fjerne skum på geléen underveis med en skje eller hulløse. I starten, skummer det mye og koker fort over. Koketiden avhenger av hvor mye pektin det er i bærene.
    Tips: Geleen er ferdig når en tar en teskje og lar saften dryppe ned i kjelen og den siste dråpen er seig og henger igjen på skjeen
  • Fyll på sterile glass. La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.
  • Spis ripsgelé på brødskiva eller ha på et deilig viltsmørbrød

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
13 stemmer