Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Pålegg til 6 blingser
Hvor lang tid tar det? 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Pålegg til 6 blingser

Brødskive med makrellrøre

Makrell er både godt, sunt og klimasmart. Lag makrellrøre i kveld, så har du pålegg til matpakken i morgen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Makrellrøre: Fjern eventuelt skinn og ben fra makrellfiletene. Mos deretter filetene med en gaffel i en liten bolle. Bland inn rømme, majones, sitron, finhakket urter og revet pepperrot.
  • Høvle rødbeten fint eller kutt tynne, tynne skiver av rødløk og vend begge deler i litt sitron og olje.
  • Blings: Smør en skive godt brød med litt smør, og legg på noen salatblader. Ha rikelig med makrellrøre på.
  • Topp blingsen med et par skiver fint høvlet rødbete, tynne skiver rødløk og spirer eller dill.

Sugen på mer klimasmart mat? Smak vår viltsandwich.

Klimaavtrykk per blings: 0,16 kg CO2-ekvivalenter

Kilde: CO2-Kalkulator

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer