Eplekake
En deilig, klassisk eplekake med kanel, mandler og rause mengder epler. Smaker godt som den er, men enda bedre sammen med is eller krem.
Ingredienser
200 g sukker
200 g smør
4 egg
110 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
3 epler
1 ½ ts malt kanel
2 ss sukker
60 g hakkede mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Syrlige, norske epler passer perfekt i denne klassiske eplekaken. Det gjør ingenting om eplene har begynt å bli litt myke når de brukes i eplekake.
Mandlene i eplekaken tilfører litt krønsj og tekstur.
Slik gjør du
- Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
- Ha røren til eplekaken i en smurt form, ca. 24 cm.
- Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av eplekaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
- Stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Server eplekaken lunken med krem eller vaniljeis.