Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Borsjtsj – rødbetsuppe

Rødbetsuppe, også kalt borsjtsj, er nok den mest kjente retten fra våre naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer rødbetsuppe både som forrett og hovedrett.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Finhakk løk og ha den i en kjele med litt olje. Stek løken på middels varme
  • Skrell og skjær rødbeter og poteter i små biter. Ha de i kjelen sammen med kraften, pepperkorn og laurbærblad.
  • La suppen småkoke under lokk i 30-40 minutter til grønnsakene er helt møre.
  • Ta ut laurbærbladet og mos innholdet i kjelen med en stavmikser eller hurtigmikser. Varm suppen opp igjen.
    Server rødbetsuppen varm med rømme eller creme fraiche og dill i midten og grovt rugbrød ved siden av.

>> Se også vår gode oppskrift på ekstra grovt rugbrød

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
12 stemmer