Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne

Eple- og pistasjekake

Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, kanel, sukker, bakepulver, eple og halvparten av pistasjenøttene i en skål.
  • Tilsett egg, melk, smeltet smør og rør forsiktig sammen til røren akkurat er blandet.
  • Hell i en stor langpanne og stek ved 180 °C i 30-40 min. Avkjøl på rist.
  • Lag melisglasur av melis og vann.
  • Smør melisglasur over kaken, og pynt med hakkede pistasjenøtter og små eplebiter.

Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer