Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

søt gjærbakst

Eple- og kanelboller

Saftige eple- og kanelboller kan enkelt lages som en bollekake i ildfast form og går fort når du har lyst på noe godt. Hvetebollene er og fin turmat.
Middels
Middels

Solboller

Solboller er skikkelige gode hveteboller med kanel og vaniljekrem. I Tromsø feirer de at solen kommer tilbake med berlinerboller på "soldagen" den 21. januar. Vi foreslår et alternativ som er enkelt å bake hjemme.
Middels
Middels

Kanelboller – saftige og gode

Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Perfekt som turmat eller til kaffen.
Middels
enkelt

Sprossas verneverdige kringle

Sprossas verneverdige kringle er tradisjonell søt gjærbakst som smaker kjempegodt med rosiner hakkede mandler som fyll. Melisglasur setter prikken over i ´en.
Middels
Middels

Bergenske skillingsboller

Ekte bergenske skillingsboller har kanel i svingene og sukker på toppen. Dette er de beste som er!
Middels
Middels

Pinnebrød med sjokolade og nøtter

Pinnebrød med sjokolade og nøtter er enkelt og morsomt å lage på bålet eller grillen. Denne søte versjonen passer fint som dessert.
rask
enkelt

Cones med iskrem og bær

Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag.
Middels
Middels

Cones med søtt fyll

Cones med søtt fyll er kremmerhus av søt gjærbakst fylt med grillet ananas, krem og bringebær og er en perfekt avslutning på grillmåltidet. 
Middels
Middels

Smørkake

Smørkake er lettvint og deilig kake av søt gjærbakst du baker i rund kakeform. Den kan minne om skillingsboller eller kanelboller. Prikk hull med fingeren i deigen og fyll smør, kanel og sukker nedi før steking.
Middels
Middels

Eplestang

Eplestang er en flettet eplekake laget av søt gjærbakst med syrlig eplesyltetøy og kardemomme. Toppet med melisglasur slår den an på kakebordet og passer fint til kaffen.
Middels
Middels

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer til kaffen er alltid en god idé. Denne oppskriften gir myke og saftige kanelsnurrer med masse smak.
Middels
Middels

Prinsessekake med pistasjkrem

Prinsessekake med pistasjkrem er en variant av den tradisjonelle kaken med vaniljekrem. Vi har brukt pistasjnøtter i den søte gjærbaksten og melisglasur på toppen. Server gjerne til kaffen eller som dessert.
Middels
Middels