Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 smørkake
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 smørkake

Smørkake

Smørkake er lettvint og deilig kake av søt gjærbakst du baker i rund kakeform. Den kan minne om skillingsboller eller kanelboller. Prikk hull med fingeren i deigen og fyll smør, kanel og sukker nedi før steking.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør og tilsett melken, varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37° C. Rør ut gjæren i væsken.
  • Tilsett sukker, egg, kardemomme og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Form deigen rund og legg den i en stor smurt springform (ca. 26 cm). Dekk med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse.
  • Bruk fingrene og trykk ned i deigen slik at du får mange små hull. Smelt smøret til fyllet. Hell smeltet smør over kaken og strø på kanel og sukker.
  • Stek i ovnen på midterste rille ved 180º C i ca. 30 min eller til kaken er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl på rist.
    Server med pisket krem eller is og friske bær ved siden av.

    Prøv også kanelsnurrkake til kakebordet. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer