Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor kringle
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor kringle

Sprossas verneverdige kringle

Sprossas verneverdige kringle er tradisjonell søt gjærbakst som smaker kjempegodt med rosiner hakkede mandler som fyll. Melisglasur setter prikken over i ´en.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret i en gryte og ha i sukkeret. Visp sammen eggene og ha dem i blandingen. (Pass på at det ikke er for varmt innhold i gryta.) Rør i malt kardemomme.
  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha gjærblandingen i gryten og rør rundt.
  • Sikt i hvetemelet og rør godt. Dryss på litt mel og dekk med plast eller et klede. La deigen heve i gryta til dobbel størrelse.
  • Ta deigen ut på bakebordet og trykk den ut til en rektangulær flate. Fordel rosinene på denne flaten og rull sammen. Lag en stor rund kringle. Etterhev på plate med bakepapir over damp med et klede over.
  • Klipp 2-3 cm tykke skiver i kringlen med en god saks. Klipp nesten helt igjennom, la ca 1-2 cm være igjen på bunnen, og mellom hvert klipp bretter/legger du skiven litt ut slik at fyll synes. Pensles med sammenpisket egg. Dryss over hakkede mandler og perlesukker.
  • Stekes ved 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
    Serveringstips: Smør kringla med melisglasur når den er avkjølt. Glasuren kan også serveres ved siden av kringla.

    Glad i kringle? Prøv også trønderrose

Finn mer om samme tema:

4.8 / 5
4 stemmer