Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller

Eple- og kanelboller

Saftige eple- og kanelboller kan enkelt lages som en bollekake i ildfast form og går fort når du har lyst på noe godt. Hvetebollene er og fin turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på en tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha melk, sukker, salt, egg, kardemomme og hvetemel i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen sammen til en glatt og smidig deig, i ca. 10 minutter. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du smøret litt etter litt. Fortsett eltingen til deigen er blank, smidig og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen hvile til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del deig i to emner. Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 2 cm tykk. Smør på eplesyltetøy og strø over sukker og kanel. Rull sammen og del hver eple- og kanelrull i 10 boller, slik at du får totalt 20 boller.
  • Ønsker du en bollekake, slik som på bildet, sett bollene tett i tett i en stor smurt langpanne eller to mindre smurte ildfast former og etterhev i ca. 30 minutter. Om du ikke ønsker en bollekake, setter du bollene på bakepapirkledt stekebrett med god avstand i mellom. Dekk med plast og kjøkkenhåndkle mens de hever. 
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg når de er feridg hevet. Strø over litt hakket mandler.
  • Lager du eple- og kanelbollene som en bollekake i ildfast form slik på bildet, stek midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40-30 minutter (avhengig av størrelse på form) eller til de er gyllenbrune. Lager du enkle boller ha stekebrett midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.

>> For de som er glad i epler i baksten kan vi også anbefale vår oppskrift på den klassiske eplekaken med kanel og mandler. 

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
7 stemmer