Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 15 kanelsnurrer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 15 kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer til kaffen er alltid en god idé. Denne oppskriften gir myke og saftige kanelsnurrer med masse smak.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Kanelsnurrer er helt uimotståelige når de er nystekt, men tåler også fint å fryses ned. Gir du de nytinte kanelsnurrene noen minutter i stekeovnen for å lune dem litt, smaker de nesten helt som nystekt.

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm det til ca. 37° C. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker og mel.
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast eller et klede i ca. 40 minutter.
  • Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på romtemperert smør. Dryss på kanel og sukker.
  • Brett deigen slik at du får tre lag. Kjevle deigen i bredden til den er ca. 25 cm bred.
  • Skjær ut strimler i ca. 1,5 cm bredde. Tvinn deigen rundt pekefinger og langfinger og legg slutten av strimmelen over slik at den låser kanelsnurren. Dette er for å unngå at bollen faller fra hverandre under heving og steking.
  • Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med pisket egg og strø over perlesukker.
  • Stek kanelsnurrene på midterste rille  i ovnen ved 220° C i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

>> Er du glad i kanelsnurrer, anbefaler vi også at du tar en liten titt på samlesiden vår for kanelboller. Her finner du oppskrifter på kanelknuter, vanlige kanelboller og ekte bergenske skillingsboller.   

 

Sammen med våre venner i MatPrat har vi også laget en video om hvordan du går frem når du lager kanelsnurrer. Se videoen her: 

 

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
13 stemmer