Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 15 kanelsnurrer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 15 kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer, kanelknuter, kanelboller eller skillingsboller er alle søte hveteboller med fyll av kanel, smør og sukker. Ypperlig som turmat eller til kaffen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm det til ca. 37° C. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker og mel.
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast eller et klede i ca. 40 minutter.
  • Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på romtemperert smør. Dryss på kanel og sukker.
  • Brett deigen slik at du får tre lag. Kjevle deigen i bredden til den er ca. 25 cm bred.
  • Skjær ut strimler i ca. 1,5 cm bredde. Tvinn deigen rundt pekefinger og langfinger og legg slutten av strimmelen over slik at den låser kanelbollen. Dette er for å unngå at bollen faller fra hverandre under heving og steking.
  • Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med pisket egg og strø over perlesukker.
  • Stek på midterste rille  i ovnen ved 220° C i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer