Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 prinsessekake
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 prinsessekake

Prinsessekake med pistasjkrem

Prinsessekake med pistasjkrem er en variant av den tradisjonelle kaken med vaniljekrem. Vi har brukt pistasjnøtter i den søte gjærbaksten og melisglasur på toppen. Server gjerne til kaffen eller som dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm (37 °C) og smuldre i gjæren. Tilsett sukker, salt, egg, kardemomme og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du det romtempererte smøret litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Lag pistasjekremen ved å piske sammen eggehvite, romtemperert smør, og  hakkede pistasjenøtter.
  • Ta til siden ⅓ av deigen og trykk den ut i bunnen av en hjerteform. Kjevle resten av deigen til et rektangel og smør på pistasjkremen. Rull sammen og del i ca. 2 cm tykke skiver. Legg stykkene oppå bunnen.
  • Dekk kaken med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse.
  • Pensle kaken med egg og stek på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
    Pynt gjerne med melisglasur og et bånd før den serveres.

    Nøtteallergi? Prøv også kanelsnurrkake uten nøtter. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5