Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Vaffelrøre som gir verdens beste vafler

Alle liker vafler! Her er vaffelrøren som gir perfekte vafler hver gang, og variasjonene med spennende smaker.

Det finnes alltid en anledning for nystekte vafler. Dessuten finnes det mange meninger om hva som faktisk er den beste oppskriften på vaffelrøre. Noen bruker kefir i røra, mens andre bruker bare søtmelk. Noen bruker litt gjær for å få vaflene luftige, noen bruker bakepulver, mens andre igjen sverger til natron. 

 

Er det noen som har greie på vafler, så er det Sjømannskirken. Denne oppskriften på vaffelrøre fra Sjømannskirken i København har til og med flere ganger blitt kåret til verdens beste vaffeloppskrift.

 

Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 15 vafler

Verdens beste vafler – fra Sjømannskirken i København

Vaflene fra Sjømannskirken i København er flere ganger blitt kåret til verdens beste. Når du har smakt dem, forstår du hvorfor.
slik gjør du
Vis Ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
  • Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle. Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
  • I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
    Tips! Du kan erstatte kulturmelken med kefir.
  • Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

PS! Visste du at Sjømannskirken i København sliter ut seks vaffeljern i året? Det må til når man står bak oppskriften på verdens beste vafler. 

 

 

Vafler med variasjoner

 

Vi har aldri hørt om noen som er blitt lei av vafler. Men om du av en eller annen grunn skulle oppleve behov for å bytte ut den klassiske vaffelrøren med noe annet, har vi noen forslag. 

 

Mange bruker havre i røra – se for eksempel den klassiske oppskriften på havrevaflerhavrevafler med nordnorsk vri eller bygdekvinnelagets havrevafler.

 

Bygg er også et kornslag som fungerer fint i vafler, se for eksempel vår oppskrift på byggvafler som kan være et godt alternativ til brød i matpakken. 

 

Revne epler er et tredje alternativ dersom du har lyst på litt variasjon i vaffelrøren. Disse eplevaflene smaker helt nydelig med bare litt rømme på.

 

Ikke bare rømme og syltetøy til vafler

 

I likhet med pannekaker, er det mange måte å variere tilbehøret til vafler på. De fleste tenker på rømme og syltetøy, men la det ikke stoppe der!

 

Lemoncurd gir for eksempel en herlig og syrlig piff til vafler.

 

Eller hva med vafler med valnøtter og brie

 

Det finnes også mange lokale variasjoner på tilbehør til vafler. De nordnorske havrevaflene spises for eksempel ofte med kokt egg og tomat. Og i Moss er det pølse i vaffel som gjelder.

 

Nedenfor finner du alle våre oppskrifter på vafler – finn din favoritt!

 

 

Vafler - Flere oppskrifter og artikler

Glutenfrie vafler

Sprø glutenfrie vafler med plantebasert alternativ til melk er knallgodt for deg som har noen allergier å ta hensyn til. Ønsker du grovere vafler kan du bytte ut noe av maisenaen i røren med glutenfrie havregryn.
rask
enkelt

Vafler med brødrester

Vafler er ikke bare en favoritt når det skal serveres noe ekstra godt. Det er også en perfekt måte å få brukt opp noen rester på. Noen skiver brød smuldret opp tilsatt i vafferøra bidrar både til mindre matsvinn og gode vafler.
rask
enkelt

Belgiske vafler

Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
lang
Middels

Byggvafler

Byggvafler med byggmel og byggryn er et alternativ til brød i matpakken, gjerne med ost og skinke. De er også kjempegode med rømme og rørt syltetøy.
Middels
enkelt

Havrevafler

Havrevafler er litt grovere vafler med havregryn, kefir, kardemomme og vanilje som gir mye smak. Serveres med brunost, rømme og syltetøy.
rask
enkelt

Mors beste vafler

Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Serveres gjerne med nyrørt syltetøy og rømme eller med brunost.
rask
enkelt

Lemon curd

Lemon curd kan oversettes til sitronsmør og smaker friskt og godt ved siden av nybakte scones eller vafler.
rask
Middels

Bygdekvinnelagets havrevafler

Bygdekvinnelagets havrevafler er laget av Kari Hodnungseth fra Gol. Hun vant konkurransen om de beste havrevaflene i 2010. Her er vinneroppskriften.
Middels
enkelt

Eplevafler

Eplevafler er saftige, søte og gode vafler med revet eple, kanel og vanilje. Server dem med eplemos, rømme og litt kanel, eller uten tilbehør.
rask
enkelt

God gammeldags vaffeloppskrift

God gammeldags vaffeloppskrift med melk, gjær, hvetemel, egg og sukker gir vafler som smaker himmelsk servert med iskrem, rømme eller friske bær.
rask
Middels

Vafler til mormor og de åtte ungene

Vafler til mormor og de åtte ungene dufter deilig av kardemomme og vanilje, og lages enkelt av ferdig havregrøt, Forfatter Anne Cath. Vestly elsket vafler, og beskrev ofte duften i sine bøker.
Middels
Middels

Vafler med lemoncurd

Vafler med lemoncurd er beskrevet i kokeboken til Hanna Winsnes. Virkelig en god og gammel oppskrift som smaker ekstra godt på en sval sommerkveld.
Middels
Middels