Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt

Glutenfrie vafler

Sprø glutenfrie vafler med plantebasert alternativ til melk er knallgodt for deg som har noen allergier å ta hensyn til. Ønsker du grovere vafler kan du bytte ut noe av maisenaen i røren med glutenfrie havregryn.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk sammen egg og sukker.
  • Smelt smør i en liten kjele, og hell melk i kjelen når smøret har smeltet.
  • Hell smørblandingen i eggeblandingen og visp alt sammen.
  • Bland så i maisenna og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.
  • La vaffelrøren svelle i 15 minutter.
  • Stek vaflene i et smurt vaffeljern.
    Glutenfrie vafler smaker best nystekte. Server dem gjerne med friske bær, en klatt rømme og pynt med spiselige blomster, eller spis dem med godt smør og brunost eller syltetøy.

     

    Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.

    Se alle våre oppskrifter på vaffelrøre her eller gå direkte til verdens beste vafler fra Sjømannskirken i København

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
5 stemmer