Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20-40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 8 plater
Hvor lang tid tar det? 20-40 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 8 plater

Vafler med brødrester

Vafler er ikke bare en favoritt når det skal serveres noe ekstra godt. Det er også en perfekt måte å få brukt opp noen rester på. Noen skiver brød smuldret opp tilsatt i vafferøra bidrar både til mindre matsvinn og gode vafler.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kjør brødskivene i en kjøkkenmaskin, eller riv på et rivjern. Du kan også finkutte brødet med en kniv. Bland alt det tørre sammen med brødsmulene i en bolle.
  • Smelt smør.
  • Pisk sammen egg og sukker i en annen bolle. Tilsett melk i eggeblandingen.
  • Rør inn det tørre i eggeblandingen. Avslutt med smeltet smør.
  • La røren svelle i en halvtime før den brukes. Syns du røren er for tykk, ha i litt vann eller melk. Hvis den er for tynn, kan du ha i litt mer mel eller litt mer brødsmuler.
  • Stek vaflene.
Vafler er en fantastisk måte å få brukt opp rester på. Både brødrester og rester av meieriprodukter kan benyttes. Har du en liten slant med fløte eller en rest av rømme? Erstatt dette med noen av melkemengden.

Se alle våre oppskrifter på vaffelrøre her.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer