Byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke
Byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke smaker kjempegodt, er sunn og metter lenge. Server gjerne med en skive godt, grovt brød ved siden av.
Ingredienser
100 g byggryn
6 dl vann
6 skiver røkt skinke
125 g mozzarella
250 g cantaloupe melon i biter
50 g ruccola
Dressing
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
Salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok ferdig byggryn etter anvisning på pakken i ca. 12-20 minutter. Om du du bruker ubehandlet byggkorn – legg de i bløt noen timer, gjerne natten over. Kok opp byggrynene i det samme vannet du har bløtlagt dem i, og la det koke i 20–30 minutter. De skal være møre, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
- I mellomtiden stekes skinkeskivene i en tørr stekepanne i ca. 1 minutt til de begynner å bli litt sprø. Riv dem i mindre biter og sett til siden.
- Lag dressingen ved å blande sitronsaft, olivenolje og litt salt og pepper i en stor bolle.
- Når byggrynene er ferdig kokt heller du av vannet, før du tar kornene over i bollen med dressingen og blander godt sammen.
- Tilsett mozzarella i biter, melon, ruccola og halvparten av skinken og bland lett sammen.
- Fordel salaten på tallerkener eller i skåler og legg resten av den sprø skinken på toppen.
Tips: Server gjerne med en skive godt, grovt brød til.