Putt litt gryn i tacoen
Vi innrømmer det gjerne: Vi har brød og korn på hjernen. Så det å lage middagsretter med korn synes vi er helt perfekt! Ikke bare fordi det smaker godt, men også på grunn av alle de andre fordelene:
- Havre og bygg drøyer kjøttmengden.
- Litt mindre kjøtt er bra for lommeboka.
- Litt mindre kjøtt er godt for miljøet.
- Både havre og bygg gir godt med fiber.
Vi har tatt noen av våre mest populære middagsretter, og tilsatt havregryn eller ferdigkokte byggryn.
1. Pasta med kjøttsaus og byggryn
Du har kanskje en kjøttsaus du pleier å lage til pasta. Eller om du i travle hverdager tar en snarvei med ferdigsaus fra butikken. Uansett hva du pleier å gjøre, så passer det godt med noen ferdigkokte byggryn sammen med kjøttdeigen.
>> Sjekk oppskriften på spagetti med kjøttdeig og byggryn her
2. Taco med byggryn
Kokte byggryn passer også godt i tacomiddagen. Disse tortillaene er laget med halvparten byggryn og halvparten kjøttdeig – og kommer til å forsvinne raskt!
3. Hamburger med havregryn
Havregryn i kjøttretter som kjøttboller, kjøttpudding og kjøttkaker er det mange som kjenner til. Havren gir en god saftighet, og sørger for godt med fiber i maten.
Disse hamburgerne med havregryn er nydelige!
Vi kan sitere en av prøvesmakerne: – Så godt! Og med havregryn? Betyr det at vi kan ha sånne hver dag?
>> Her er oppskriften på hamburgere med havregryn
4. Kjøttkaker med havregryn
Vår oppskrift på klassiske kjøttkaker med en liten tvist i form av havregryn er også verdt en god middag eller flere.
>> Klikk her for oppskrift på kjøttkaker med havregryn
God middag!