Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Inviter til juleverksted

Det gir garantert julestemning, kvalitetstid med nære og kjære og du får unnagjort «nødvendige» juleforberedelser; kaker og julegaver i boks.
Skriv ut

Forventningene til juleforberedelsene og julen er mange og kanskje av og til for store. Hjemmelagde julekaker har nok de fleste av oss et nært forhold til, minner fra barndommen eller ønske om å oppfylle julebakstidyllen som både ukeblader, nettet og fjernsynsprogrammer flyter over av. Julebakst er koselig, men kan fort bli et ork og bidra til at førjulstida bare blir ekstra stressende.

 

For å gjøre det enklere for deg har vi samlet tips og råd til hvordan lykkes med en god julebakst – uten at det blir et stressprosjekt.

 

5 tips til julebakeverksted

 

  1. Inviter i god tid og sett gjerne av 3-4 timer, så dere kan nyte og kose dere med bakeverkstedet.
  2. Sett kakedeigen i forkant. Den kan fint stå i kjøleskapet en liten uke før den bakes med, alternativt frys ned deigen hvis du er tidlig ute.
  3. Få alle til å ta med litt hver til juleverkstedet, den som inviterer må ikke ordne alt selv. Noen kan ta med deig, andre ekstra utstyr som trengs (forkle, nisselue (?), kjevler, former ol.), en annen kan stå for pynt og utstyr til å pakke inn julekakene. Alle må ihvertfall ha med sin egen kakeboks. 
  4. Lag en juleliste med alles favoritter på spotify. Julemusikk må man ha på juleverksted.
  5. Server eplegløgg og nybakte julesnurrer eller enkle brødskiver med julepålegg, så kanskje orker dere å bake et kakeslag til.

>> En venninnegjeng fra Nesodden har gjort felles julebakst til en årlig tradisjon. Se hvordan de gjør det.

 

Bak med barna

Å bake sammen med barna vil skape matglede og matkompetanse hos både små og store. Og så deilig bakst det blir da!

 

>> Her er våre forslag til 7 gode og enkle julekaker som er fine å bake sammen med barna

 

julekaker

 

Bak julegavene

Julebakst, om du har bakt den selv eller har kjøpt den hos bakeren på hjørnet, forvandles lett til fine julegaver. Dessuten er det superkos å pakke inn i fine esker, bokser og glass pyntet med silkebånd, glitter og en søt julehilsen.

 

>> Se forslag til bakte julegaver

Finn mer om samme tema: