Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Fem grunner til å elske brød

Derfor er det ingen over og ingen ved siden!
Skriv ut

Vi som jobber i Opplysningskontoret for brød og korn er jo nesten programforpliktet til å mene det – men helt objektivt er jo brød en av verdens beste matvarer! 

 

Det er ikke uten grunn at 96 prosent av oss spiser brød regelmessig. For hvilken annen matvare har vi som både smaker godt, er sunn, billig og miljøvennlig?

 

Se disse overbevisende grunnene til å spise brød hver dag:

 

1. Det smaker godt

Duften av nystekt brød. Rykende ferskt brød, saftig med sprø skorpe, toppet med favorittpålegget. Finnes det noe bedre?

 

2. Gir energi og viktige næringsstoffer

Spiser du korn og brød tilfører du kroppen din sunn energi og flere essensielle næringsstoffer. Blant annet B-vitaminer som er viktige for energiomsetningen i kroppen. Brød er også en av våre viktigste kilder til jern, et mineral som kroppen trenger for å frakte oksygen til cellene. 

 

3. Korn er noe av det mest klimavennlige å spise

Folk har kastet seg på grønn-mat-bølgen og bruker timevis på å planlegge, handle inn til og lage fancy retter med eksotisk plantemat. Pussig nok virker det som om folk har glemt at korn (og brød) er plantemat. Å spise grønt og miljøvennlig er ikke vanskeligere enn å spise en brødskive.

 

4. Brød bra for magen og hjertet

Fiber i brød fyller opp magen og gir god metthetsfølelse. I tillegg motvirker fiber forstoppelse og fremmer sunne bakterier i tarmen. Fiber er og bra for hjertehelsen ved å stabilisere blodsukkeret og bidra til å senke kolesterolet i kroppen. Les mer om fiber her.

 

5. Enkelt, kjapt og billig

Brød er supermat til superpris. Et grovbrød a 750 gram koster i snitt 35 kroner, det blir mindre enn 2 kroner per brødskive! Og det tar knappe to-tre minutter å smøre en god blings. Dessuten er brødmat noe alle kan. Å lage en god blings er ikke avansert. Skjær ønsket antall brødskiver og ha på ønsket pålegg.

 

Og som en bonus: Alle variasjonsmulighetene! Sjekk ut vår store oppskriftsdatabase med inspirasjon til både brødbaking og påleggskombinasjoner til skiva. 

 

 

Sist oppdatert: 12. oktober 2022