Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

– Jeg elsker brød!

Ragnhild Gravem (30) kunne ikke tenke seg en bedre premie enn ett års forbruk av brød. Det er nemlig noe av det beste hun vet.
Skriv ut

I en liten, men sjarmerende leilighet på Skullerud i Oslo bor Ragnhild Gravem og kjæresten. Her er stue og kjøkken fylt opp med nostalgiske, gamle gjenstander i ekte retro-stil. Ragnhild jobber nemlig på Fretex og er opptatt av å ta vare på ting. Det gjelder også mat – og ikke minst brød.  

Ragnhild skjærer brød

Ragnhild skjærer ofte opp brødet før hun legger det i fryseren.

 

 

– Det føles så fælt å kaste mat! Siden vi bare er to, skjærer vi derfor opp brødene og fryser ned. Da har vi alltid «ferskt» brød å ta av, forteller Ragnhild.
 
Hun er opptatt av bærekraft, og glad for at blant annet matavfall har kommet på agendaen den siste tiden. Så det var neppe tilfeldig at Ragnhild tok seg tid til å bryne seg på Brød virker sin quiz om nettopp bærekraft. 
 
– Jeg har fått noen kommentarer fra venner og kjente på premien. Ett års forbruk av brød, liksom? Men jeg synes det er helt supert, for jeg elsker brød, sier Ragnhild fornøyd.

 

Vinn brød du også, ta vår nye quiz om brød, korn og helse!

 
Lekkert med loff

Ragnhild med brød

Hele 52 brød har den heldige quiz-vinneren fått i premie.

I tillegg til å jobbe i butikk, er også Ragnhild frilans skuespiller. Nylig medvirket hun i et stykke der hennes rolle gikk rundt med hele ti loff som rekvisitter.
 
– Jeg nektet jo å kaste de loffene! Jeg hadde lest på nettsiden om alt man kan gjøre med gammelt brød – lage brødpudding, krutonger og sånt, sier hun med et smil.
Ragnhild må innrømme at hun er spesielt glad i nettopp loff, og håper at hun kan unne seg det litt oftere nå som brødpremien er i boks.
 
– Men jeg spiser mest av andre, litt grovere typer brød, som frøbrød, solsikkebrød og valnøttbrød. De er veldig gode, legger hun til.

 

Godt og enkelt

Kjæresten til Ragnhild er flink til å bake, og da går det gjerne i eltefrie brød. De er enkle og krever minimalt med tilbereding. Det er praktisk når man har en ekte brødelsker i huset.
 
– Jeg kunne levd på brød og smør! Det beste måltidet er på kvelden, da smaker det så godt med noen brødskiver. Frokost er jeg ganske dårlig på, men det går en del brød også til lunsj, forteller Ragnhild.
 
brød på fjøl
Påleggene er tradisjonelle, men gode. Brunosten er aldri langt unna, og det er heller ikke gulosten.
 
– Jeg er også glad i blåmuggost. Nå før jul smaker det imidlertid best med ribberull på skiva, slår quizvinneren fast med et smil.