Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 50 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brødpudding
Hvor lang tid tar det? 50 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brødpudding

Brødpudding

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  • Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  • Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
  • Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  • Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
  • Serveres varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

>>Prøv også klassikeren tilslørte bondepiker. 

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
2 stemmer