Brødkrutonger med urter og krydder
Lag brødkrutonger med smak av urter, chili eller curry og få brukt opp daggammelt brød samtidig som du tar salaten eller suppen til et nytt nivå.
Ingredienser
560 g tørt brød
Vanlig:
3 ss olivenolje
1 ts havsalt
¼ ts nykvernet pepper
Urter:
3 ss olivenolje
1 ts havsalt
1 ts tørket oregano
1 ss finhakket fersk timian eller rosmarin
Chili:
3 ss chili olje eller olivenolje
1 ts havsalt
1 ts tandori marsala krydder
1 ts paprikapulver
½ ts chiliflakes
Curry:
3 ss olivenolje
1 ts havsalt
3 stk anis stjerner
2 ts curry madras
¼ ts gurkemeie
½ ts korianderpulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær brødet i skiver og deretter i små terninger.
- Bland de fire ulike smakstilsetningene; vanlig, urter, chili og curry, i hver sin bolle.
- Fordel brødterningene likt i de fire ulike bollene. Vend brødet godt i smaksblandingen.
- Ha brødterningene på bakepapirkledd stekebrett. Del et stekebrett på to ulike smaker. Pass på at terningene fordeles godt utover og ikke ligger oppå hverandre.
- Stek ett brett av gangen 180°C i ca. 15 minutter eller til brødkrutongene er sprø.
>> Fremgangsmåte for en lun, grønn brødsuppe.
Tips: Bruk det du har hjemme fra før av smakstilsetninger og smak deg frem. Brødkrutonger kan smake av både søtt og salt.
Oppbevar brødkrutonger i ren, tett beholder. Holdbar i omtrent 1 måned i kjøkkenskapet.
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.