Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

TV-kokkens beste brødmiddag

– Jeg bygger høyt, sier TV-kokk Ole Martin Alfsen når han snakker om brødskiver. Han har danske aner, og frister derfor med danske smørrebrød til middag.
Skriv ut

– Danske smørrebrød er egentlig formiddagsmat, men det er perfekt til både tidlig og sen middag, mener Ole Martin Alfsen. Han lar seg ofte inspirere av råvarene når han skal lage nye oppskrifter.

 

Slik gikk det også da vi ba ham om å lage en middagsrett der brød skulle ha hovedrollen:

 

– Jeg var innom fiskebutikken, og fikk se noen fantastiske smørflyndrefileter. Og da var jeg solgt.

 

– Brødskiver er som pizza 

Fiskefiletene har han panert med mel, egg og brødrasp. Og med ferske reker på det andre smørbrødet, er det et stykke mellom Ole Martin sine smørrebrød og vanlige brødskiver. 

 

– Brød til middag er helt lov. Heller brød til middag, enkelt og godt, enn å velge noe dårlig halvfabrikata, mener Ole Martin.

 

– Brødskiver er egentlig som en pizza. De gir så utrolig mange muligheter, både kaldt og varmt.

 

Egenkomponerte smørrebrød

 

Selv liker Ole Martin å sette frem gode brødskiver og godt pålegg, slik at alle kan få lage seg, akkurat det smørbrødet de selv ønsker.

 

– Eller skiver av et godt surdeigsbrød  servert ved siden av en god og tykk eggekake, en tradisjonell åpen omelett, gjerne med skiver av ferdigkokte poteter, sier han. 

 

Selve brødet kan han like gjerne kjøpe, når det er snakk om kvalitetsbrød.

 

– Jeg har ikke hatt tid til å bli med på surdeigsbølgen ennå, så surdeigsbrødet kjøper jeg. Jeg liker å bake brød, men da gode og enkle brød av godt mel, sier Alfsen. 

 

Med kokkens danske smørrebrød med panert flyndre og reker, kan vi ikke annet enn å ønske god middag!

 

 

Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Smørrebrød med panert fisk og reker

Herlige danske smørrebrød signert kjendiskokken Ole Martin Alfsen. Panert fisk og reker er klassikere på høye smørbrød, og supert som middagsrett.
slik gjør du
Vis Ingredienser

Slik gjør du

 • For thousand island-sausen: Ha creme fraiche i en bolle og tilsett tomatpuré, majones, ketchup, hvitløk, sitronsaft og worcestersauce.
 • Pisk dressingen sammen og tilsett paprikapulver og sukker.
 • Pisk videre og smak  til med salt, pepper og litt tabasco. 
 • Ramsløkmajonesen: Kjør majones og ramsløk sammen i en blender.
 • Bland inn salt og pepper i hvetemelet. Ha det på en tallerken. Pisk sammen egget og ha det over på en annen tallerken. Ha brødrasp over på en tredje tallerken.
 • Tørk to av fiskefiletene med kjøkkenpapir. 
 • Vend filetene først i melblandingen, så i eggeblandingen og til slutt over i brødraspet.
 • Stek fiskefiletene gylne på begge sider i en middelsvarm stekepanne med smør.
 • Tørk resten av fiskefiletene med kjøkkenpapir. Rull hver av dem sammen fra hodedel til haledel. Sett sammen ved hjelp av en liten trepinne, som en tannpirker uten smak.
 • Kok opp vann, hvitvin og smør. Legg forsiktig fiskerullene ned i kjelen og la det dampes i et minutt. Ta kjelen av varmen og la fisken trekke i kjelen med lokk i noen minutter. Ta rullene forsiktig opp, og legg dem på en tallerken med et rent kjøkkenhåndkle.
 • Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.

 • Kok opp vann i en stor, vid kasserolle. Tilsett sitronsaft, salt og sukker. Legg forsiktig i asparges og kok dem i 5 -10 minutter, avhengig av størrelse. Bruk en liten spiss kniv for å sjekke om aspargesene er møre.

 • Smør brødskivene og legg på salat. Fordel rekene på to av skivene, topp disse med hver sin fiskerull, og legg på en klikk med ramsløkmajones.
 • Legg på de ferdigstekte panerte fiskefiletene, del aspargesene i to, og fordel dem på fisken sammen med ruller av agurk og thousand island-saus. 

 

Finn mer om samme tema: