Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt

Brødrasp

Brødrasp er en enkel måte å få brukt opp brød som har blitt tørt, og det kan benyttes til så mangt. Ha det for eksempel i fiskekakene eller på gratengen til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær brødet i skiver. Ha brødskivene utover et stekebrett.
  • Sett stekebrettet med brødskiver i ovnen på 120° i ca. 20 minutter eller til brødet er tørt.
  • Snu skivene midt i steketiden, slik at de ikke blir brent. Avkjøl brødskivene på rist.
  • Rasp brødet når skivene er blitt kalde. Alternativt ha skivene i en tett plastpose og kjevle over til det er blitt brødrasp. 

Daggammelt brød kan også brukes til brødkrutonger

Oppbevaring: I ren, tørr og lukket beholder i romtemperatur eller fryser. Holdbar i henholdsvis 1 måned og 1 år.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
4 stemmer
Les eller skriv kommentarer