Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Slik får du sunnere vaner

3 av 4 kjenner til helsemyndighetenes anbefaling om å spise grove kornprodukter hver dag, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn. Hvorfor er det så utfordrende å få nye sunne vaner? Her får du 4 enkle tips til hvordan du får det til.

Brød uten salt?

De tre viktigste næringskildene våre kjøtt, brød og melkeprodukter er også kilder til salt i kostholdet. Et høyt saltinntak gir økt risiko for høyt blodtrykk. Derfor jobber bakerbransjen målrettet med saltreduksjon for å bidra til bedre folkehelse.

Dette brødet gjør deg gladere

Her er 7 gode grunner til å spise mer rug.

Nordmenn spiser for lite fiber og fullkorn

3 av 4 kjenner til anbefalingene om å spise grove kornprodukter daglig, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Vekt og mål

Du står på kjøkkenet med kun et dl-mål og oppskriften oppgir råvaremengder i gram, da er redningen vår omregningstabell på mål og vekt til typiske bake-råvarer.

Kakebordet til jul

Dropp alle småkakene i år, og slå til med en lekker festkake i stedet. Vi lover at én av disse kakene vil lyse opp kakebordet til jul.

3 x julefrokost

Ta deg tid til en julefrokost med lave skuldre og gode samtaler med familie og venner. Her er 3 frokostmenyer for den travle til mesterbakeren.

Slik kan du få spist opp rester fra julematen!

Til jul lages det mange gode kjøttbaserte middager - bruk rester fra julematen som skinkestek, ribbe eller pinnekjøtt til å lage digge sandwicher! Raskt, enkelt og godt.