Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Fytinsyre og fytat kan være godt for helsen

Fytinsyre og fytat har fått et ufortjent dårlig rykte. Ny forskning viser vi ikke trenger å bekymre oss.

5 gode råd for baking med barn

Det å kunne få være med på kjøkkenet, få veie, måle, elte og forme vil gi mye glede for de små. Her er våre beste tips når barn skal være med på baking.

Feriebakst for alle slags kjøkken

Baking er en viktig og hyggelig del av både hverdag og helg – og ferier. Men hjemme på vårt kjente kjøkken vet vi hvor alt er og hvordan alt fungerer. På ferie tenker vi kanskje at baking blir mer strevsomt og utfordrende? Sånn behøver det ikke være. Her er baksten som passer overalt, enten kjøkkenet ditt er på hytta, i campingvogna, båten eller utenfor et telt.

Slik unngår du værsyk bakst

Baking er en helårsaktivitet, men det er noen spesielle hensyn å ta når du baker i varmt vær eller når det er høy luftfuktighet. Her er tipsene til hvordan du motvirker værsyk bakst!

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Skolebrød, purke, skolebolle, tolvøres, pai, olabolle, eggemelisbolle, porke, skillings…

Vi våger påstanden: Dette er bakverket med flest forskjellige navn.

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 19. juni 2020. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Kjøkkensjef Fagerhøis digge brødmiddag

Kjøkkensjef Reneé Fagerhøi vet hva hun vil i matveien, også når det gjelder brød. Hennes kjærlighetsforhold til brødet gjør at hun tar utgangspunkt i klassikerne når hun lager brød til middag.

TV-kokkens beste brødmiddag

– Jeg bygger høyt, sier TV-kokk Ole Martin Alfsen når han snakker om brødskiver. Han har danske aner, og frister derfor med danske smørrebrød til middag.