Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

10 kjappe baketips

Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.

Bakeskole

Det er ikke så vanskelig å bake grovt brød, men det kreves litt øvelse før man blir mester.

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Slik lykkes du med surdeigen

Surdeigsbrød kan være litt utfordrende å få til, men smaker ofte ekstra godt. Først og fremst trenger man en god surdeig, så trenger man tid. Tid til at deigen får hevet tilstrekkelig og til at smaken får utviklet seg.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Hvordan bake et godt, grovt brød?

Gode bakere håndterer en brøddeig uten å bli klissete på hendene, og når brødet er ferdig trenger du ikke bekymre deg for smuler og dårlig struktur. For mange kan dette se ut som magi, men er det egentlig så vanskelig?

Utvid Earth Hour til et helt døgns innsats for miljøet

Lørdag kveld slukkes lys over hele landet for å markere Earth Hour 2019. Ved å utvide miljøengasjementet til et helt døgn er det enkelt å trappe opp det symbolske miljøengasjementet til en merkbar innsats for kloden.

Kornbasert mat for helse og klima

Korn er den viktigste energikilden i nesten alle dietter over hele verden. Korn er også noe av det mest bærekraftige vi kan spise. Å spise mye grovt korn, i form av grove brød og andre grove kornprodukter er i tillegg sunt.

Hevemidler

For at brødbakst skal heve og bli luftig, må man tilsette et hevemiddel. Hevemidlet reagerer med faktorer som fuktighet, temperatur og syre slik at det oppstår en gassproduksjon som blir fanget som bobler i deigen. Disse gasslommene blir værende når brødet stivner under steking.