Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Tre gode alternativer når du ikke får tak i gjær

Er det tomt for gjær i butikkhyllene der du bor? Fortvil ikke, du kan lage kjempegod bakst med bare litt eller helt uten gjær.

Ja, det er trygt å bake til andre

I disse dager vil mange vise omtanke ved hjelp av bakst. Så lenge du følger disse hygienereglene, er baksten trygg å gi bort.

Gyda samler på gammeldagse vaffeljern

Gyda Lømo Fjeld har landets største samling av gammeldagse vaffeljern. Mange av våre vaffeloppskrifter er testet og fotografert på Gydas vaffeljern.

Våre beste brødhacks

Slik gjør du gammelt brød digg igjen.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Matbloggernes beste tips mot brødsvinn

Hver dag kaster vi forbrukere 170.000 brød i søpla. Her er matbloggernes tips for å redusere mengden.

Fytinsyre

Korn inneholder fytinsyre som i fordøyelsen kan binde seg til mineraler og danne fytat. Nyere studier tyder derimot på at fytat også har gunstige helseeffekter og kan beskytte mot sykdommer som kreft, diabetes, nyrestein og hjerte- og karsykdommer.

5 deilige toast av brødrester

Toast er virkemiddel nummer 1 når man skal bli kvitt brødrestene. Her er smakfull inspirasjon!

Slik redder du matpakken fra søpla

En sunn og god matpakke er viktig for barna, men maten gjør ingen nytte hvis den havner i søpla. Her er seks tips til hva du kan gjøre for å sørge for at maten i matpakken blir spist opp.