Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Kjøkkensjef Fagerhøis digge brødmiddag

Kjøkkensjef Reneé Fagerhøi vet hva hun vil i matveien, også når det gjelder brød. Hennes kjærlighetsforhold til brødet gjør at hun tar utgangspunkt i klassikerne når hun lager brød til middag.

TV-kokkens beste brødmiddag

– Jeg bygger høyt, sier TV-kokk Ole Martin Alfsen når han snakker om brødskiver. Han har danske aner, og frister derfor med danske smørrebrød til middag.

Niklas’ kongelige kroketter

Når assisterende kjøkkensjef Niklas Björck på Slottet lager brød til middag, disker han opp med brødkroketter og byggmajones.

Kjøkkensjefens beste brødmiddag

Godt brød er viktig for kjøkkensjef Lisbeth Størvold på Søstrene Karlsen i Trondheim. Her er hennes forslag til brødbasert middag: En myk brioche med kylling og asiatisk salat.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Kornproduksjon i Norge

Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.

Forbruk av korn til mat i Norge

Hvert år produseres det cirka 1,1 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2019/20 ble det brukt 334 000 tonn matkorn hvorav 45 % var produsert i Norge.

17 små kaker til feiring av store anledninger

Så ble det ikke den store og folksomme feiringen av 17. mai i år. Men kaker skal det bli! Her er 17 små kaker du kan servere i mindre lag.

Bak til barnas dag

I år er året du kan dra på skikkelig når det gjelder 17. mai-feiringen hjemme. Fyll dagen med godt og hjemmebakt!