Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Bygg til folk gjør bonden stolt

Norske bønder ønsker å dyrke mer bygg til norske matbord. De hiver seg med på oppfordringen om å tidoble bruken av bygg i norsk kost.

Saftigere bakst med rug

Det er ikke bare danskene som elsker rugbrød. Stadig flere oppdager det mørke brødet med den særegne smaken.

Slik koker du byggryn

Byggryn kan nytes i mange ulike retter, og kan tilberedes raskt. Slik koker du byggryn enkelt trinn for trinn – vi gir deg tipsene!

Putt litt gryn i tacoen

...og tre andre populære middagsretter som blir enda bedre med gryn og korn.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Hva er steel cut havre?

Steel cut havre, eller knivkuttet havre på godt norsk, er i vinden som aldri før. Her er forklaringen på de forskjellige variantene.

Ga kostråd til Erna og Guri

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund fikk møte statsministeren og kunnskapsministeren etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

Ingen grunn til å endre kostholdet

Selv med funn av soppgiftstoffer (mykotoksiner) i bakervarer, er det ingen grunn til å endre kostholdet. Norske barn spiser mye brød og grøt og det er anbefalt av helsemyndighetene, fordi de da får i seg mye fiber og andre viktige næringsstoffer. Helsemyndighetene mener at viktigheten av å få i seg nok fiber er større enn faren for å få i seg for mye mykotoksiner.

10 ganger mer bygg til folket!

Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!