Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Nyttårsmenyen som redder julematen

Staselig selskapsmat, samtidig som du redder restene av julematen fra søpla? Her er menyen!

7 brødgaver – og tips til lekker innpakning

Her er 7 brødgaver som er supre å gi bort. Alle har en unik innpakning, som passer den heldige mottakeren helt perfekt.

Slik baker du glutenfritt til jul

Julekaker skal være for alle, også de som ikke tåler gluten. Her får du tipsene du trenger for å lage deilige glutenfrie julekaker.

Julepizza på ønskelisten

Her er forslag til hvordan du kombinerer gamle og nye mattradisjoner med julepizza – enten det er ribbe, pinnekjøtt eller vegetar som er favoritten.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Kornforbruket øker

Rapporten om utviklingen i norsk kosthold viser at kornforbruket økte betydelig i 2020, men det er fremdeles rom for å spise mer grovbrød og andre grove kornprodukter.

Våre syv slag fra nord til sør

Er kakemenn din julekake-favoritt? Da er du antageligvis fra vest eller sør i landet. Her er landets forskjellige syv slag julekaker.

Julebakst er en sosial aktivitet

Når vi baker julekaker, gjør vi det helst sammen med andre. En fersk undersøkelse viser at mer enn 6 av 10 som baker til jul, gjør det sammen med familie eller venner.

Syv baketips for de syv slag

Torunn har bakt julekaker i 50 år. Her deler hun sine syv beste råd for å lykkes med baksten til jul.