Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Kornbrødrene i Ås med blikket mot fremtiden

Norske bønder dyrker omtrent 200 000 tonn havre hvert år. Brødrene Knut Arne og Kristian forteller om livet som kornbrødre.

Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag

I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 21. juni 2024. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Martin Haub med sans for gode smakskombinasjoner

Martin Haub bakte seg opp til en femte plass i Bakemesterskapet. Vi har tatt en prat med ham og utfordret ham til å bake med rabarbra.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Ingen grunn til å unngå karbohydrater

Velger du vekk karbohydrater for å bli sunnere? Da er du på villspor, ifølge ernæringsekspertene.

Forbruk av korn til mat i Norge

Hvert år produseres det rundt 0,9 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2022/23 ble det brukt 318 00 tonn matkorn hvorav 73 % var produsert i Norge.

Kornproduksjon i Norge

Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.

Norges beste hobbybaker

Etter 8 intense uker på tv-skjermen er det nå avklart hvem som gikk av med seieren i Bakemesterskapet på NRK. Nemlig Tonje Johnsen fra Trondheim. I tillegg til tittelen «Norges beste hobbybaker» får hun et flott inngravert kakefat laget av en lokal glasskunstner. Nå drømmer hun om å starte eget kakebakeri.