Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Syv baketips for de syv slag

Torunn har bakt julekaker i 50 år. Her deler hun sine syv beste råd for å lykkes med baksten til jul.

Hvordan oppbevare julekaker?

Hvordan bør du oppbevare julekaker slik at de holder seg lengst mulig? Noen kaker skal være myke, andre harde eller seige. Oppbevaringsmetode kan påvirke både smak og konsistens. Her er rådene for best mulig holdbarhet.

Juleverksted med afternoon tea

Når du skal gjøre det enkelt og elegant på én gang: Velg afternoon tea som servering til juleverkstedet.
Ta bilde av julebaksten og bli med i vår adventskonkurranse

Bli med i vår adventskonkurranse!

Ta bilde av julebaksten og delta i vår adventskonkurranse. Vi deler ut fine, julerøde forklær i god kvalitet til vinnerne.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Vil gi grøten hedersplassen på bordet igjen

Åsmund Bjørnstad vet det som er verdt å vite om norsk kornhistorie. Nå anbefaler den bokaktuelle professoren oss å spise mer grøt.

15 fakta om korn og bærekraft

Hvor miljøvennlig er korn? Hvem spiser mest korn i verden? Hva slags mat kaster nordmenn mest av? Det er noen av spørsmålene du får svar på her.

5 gode grunner til å spise mer grovt

Du har sikkert fått med deg at grovbrød er sunt - men vet du hvorfor?

Loffen er sunnere enn vi trodde

Her er gode nyheter for de som er glad i loff og opptatt av å spise sunt.