Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Familiepiknik for store og små

En familiepiknik samler familien rundt et koselig måltid i det fri. Denne enkle menyen metter og bevarer feriehyggen for store og små mager.

Festivalpiknik som sikrer festen

En skikkelig festivalpiknik holder energien oppe og sikrer lommeboka, slik at du kan danse og kose deg så mye du vil.

Gå for grillpiknik i godværet

En god grillpiknik gir oss det beste med hele sommeren – god mat, godt selskap og god stemning. Her er menyen!

Strandpiknik for solfylte sommerdager

Planlegg strandturen godt og ta med familie og venner med på en herlig strandpiknik i sommer. Vi har menyen!

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Romantisk piknik som gir stjerner i øynene

En romantisk piknik med fortryllende, franske fristelser gir stjerner i øynene på noen og enhver. Her er menyen som sikrer stemningen.

Torunns 13 beste matpakketips

Matpakke-ekspert Torunn Nordbø deler sine hemmelige knep.

Kornproduksjon i Norge

Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.

Forbruk av korn til mat i Norge

Hvert år produseres det cirka 1,1 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2019/20 ble det brukt 334 000 tonn matkorn hvorav 45 % var produsert i Norge.