Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 21. juni 2024. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Martin Haub med sans for gode smakskombinasjoner

Martin Haub bakte seg opp til en femte plass i Bakemesterskapet. Vi har tatt en prat med ham og utfordret ham til å bake med rabarbra.

Ingen grunn til å unngå karbohydrater

Velger du vekk karbohydrater for å bli sunnere? Da er du på villspor, ifølge ernæringsekspertene.

Forbruk av korn til mat i Norge

Hvert år produseres det rundt 0,9 - 1,3 millioner tonn korn i Norge. I kornåret 2022/23 ble det brukt 318 00 tonn matkorn hvorav 73 % var produsert i Norge.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Kornproduksjon i Norge

Korndyrking er ikke et nytt fenomen i Norge. Det er gjort funn av hvete og bygg som er 4000-4500 år gamle. I dag dyrker vi i hovedsak bygg, hvete, havre og rug.

Norges beste hobbybaker

Etter 8 intense uker på tv-skjermen er det nå avklart hvem som gikk av med seieren i Bakemesterskapet på NRK. Nemlig Tonje Johnsen fra Trondheim. I tillegg til tittelen «Norges beste hobbybaker» får hun et flott inngravert kakefat laget av en lokal glasskunstner. Nå drømmer hun om å starte eget kakebakeri.

Tonje Johnsen – lidenskapelig kakebaker

Tonje Johnsen elsker å bruke kreativiteten sin til å bake kaker. Hun startet tidlig og har fortsatt å bake, noe som fikk henne helt til topps i Bakemesterskapet. Her forteller hun litt om veien dit og deler sine beste baketips.

Nils Rusås Ruud – et skikkelig brødhue

Nils Rusås Ruud konkurrerer sammen med 11 andre hobbybakere i Bakemesterskapet. Det var oppdagelsen av bakeprosent som gjorde ingeniøren til en dedikert surdeigsbaker. Han har også en egen bakeblogg som heter Brødhue.