Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Slik koker du byggryn

Byggryn kan nytes i mange ulike retter, og kan tilberedes raskt. Slik koker du byggryn enkelt trinn for trinn – vi gir deg tipsene!

Putt litt gryn i tacoen

...og tre andre populære middagsretter som blir enda bedre med gryn og korn.

Hva er steel cut havre?

Steel cut havre, eller knivkuttet havre på godt norsk, er i vinden som aldri før. Her er forklaringen på de forskjellige variantene.

Ga kostråd til Erna og Guri

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund fikk møte statsministeren og kunnskapsministeren etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Ingen grunn til å endre kostholdet

Selv med funn av soppgiftstoffer (mykotoksiner) i bakervarer, er det ingen grunn til å endre kostholdet. Norske barn spiser mye brød og grøt og det er anbefalt av helsemyndighetene, fordi de da får i seg mye fiber og andre viktige næringsstoffer. Helsemyndighetene mener at viktigheten av å få i seg nok fiber er større enn faren for å få i seg for mye mykotoksiner.

10 ganger mer bygg til folket!

Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!

Tre gode grunner til å bytte ut ris med bygg

Bygg er kortreist, miljøvennlig mat som i tillegg er bra for kroppen. Derfor er byggryn den perfekte erstatningen for ris hvis du vil leve sunnere og mer miljøvennlig.

7 gode grunner til å spise mer havre

Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.