Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

11 klasser vant skolebrød for å feire skoleslutt

Når Skolebrødets dag feires fredag 18. juni, får 11 heldige klasser, en i hvert fylke, servert nystekte skolebrød som konkurranse-premie.

Hvordan man skal spise et skolebrød? Folket er delt.

Spørsmålet om hvorvidt man skal spise det gule på skolebrødet til slutt, deler Norges befolkning i to.

Her feires skolebrødets dag

Skolebrødets dag vil feires i bakerier over hele landet fredag 18. juni 2021. Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er!

Sammen om læreverk i mat- og helsefaget

Å sikre grunnleggende matkompetanse hos mat og unge er et viktig mål for opplysningskontorene i landbruket. Når det nye skoleåret starter i august, er det derfor en revidert og fornyet versjon av det populære digitale læreverket Matopedia som tilbys norske skoler – i samutgivelse mellom tre opplysningskontor.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Vinn skolebrød til hele klassen

Den 18. juni feirer skolebrødets dag 5-års jubileum, og din klasse er invitert med på feiringen! I år deler vi ut skolebrød til 11 klasser i hele landet.

Ingen grunn til å unngå karbohydrater

Velger du vekk karbohydrater for å bli sunnere? Da er du på villspor, ifølge ernæringsekspertene.

Helter på jordet – med skiver i matpakken

For bøndene som jobber lange dager med å så korn i jorda, er det bare én ting som duger i matpakken.

Tre typer loff til fest

Med en og samme deig kan du lage tre dekorative loff til fest.