Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Kornets reise: Bakeren

Etter ti år som vernepleier, møtte Fredrik Lønne veggen så det plystra. Mens han var sykemeldt, begynte han å bake. Siden har han åpnet eget håndverksbakeri og vunnet en rekke mesterskap.

Kornets reise: Mølleren

Øyvind Tempelen var 16 år da han fikk sommerjobb ved Norgesmøllene AS i Skien. Snaut 39 år senere er han fortsatt der.

Kornets reise: Bonden

Da faren brakk nakken, ble ikke livet sånn som Ole Einar Amlie hadde tenkt seg - midt i siste året på gymnaset.

Gode skolemåltider gir godt miljø

Selv om politikerne er uenige om hvem som bør betale skolematen for barna, er de enige om dette: Skolemåltidet er viktig for å skape vennskap og et godt klassemiljø.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Matpakken fortjener hedersplassen

Sterkere fokus på en sunn matpakke basert på grovt brød er den raskeste og billigste veien til bærekraftig mat i skolen.

Fredrik jakter på nytt nordisk gull

Denne helgen arrangeres nordisk mesterskap i baking. På nøyaktig syv timer skal Fredrik Lønne og de andre bakerne på landslaget gi sitt beste i jakten på en ny nordisk gullmedalje.

Ett minutt ekstra gir fristende matpakke

60 sekunder er alt som skal til om du har lyst å oppgradere matpakken fra traust skive til disse lekre blingsene.

Sommerkonkurranse: #mittsommerbakeri

Bli med og vinn gavekort på 500 kroner fra ditt favorittbakeri!