Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Lager du Norges sunneste festkake?

Vår og sommer er festkakenes høysesong. Vi er på jakt etter en litt sunnere oppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi av 5000 kroner.

Årets norgesmester i lunsj er kåret

Laget Foodforce fra Tingvoll er årets favoritt både blant fagjury og publikum. Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj.

NM i lunsj – årets finalister er klare

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli Norgesmester i lunsj. Av 68 påmeldte lag fra hele landet er nå tre finalister klare, og lagene kommer fra Hedmark, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Få har grunn til å unngå gluten

Glutenholdige produkter som grovt brød og grove kornprodukter er vesentlige kilder til mange viktige næringsstoffer. Folk flest bør spise mer grov bakst og kornprodukter fordi det er sunt. De som har cøliaki derimot må unngå gluten i kosten for ikke å få allergiske reaksjoner.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Brød til middag?

Hvitfisk, storfe, svin, grønnsaker, kylling, laks og lam er utgangspunktet for middagsmat i norske hjem. Kombinert med grove brødskiver lager du kjapt sunne og gode hverdagsmiddager.

Slik får du sunnere vaner

3 av 4 kjenner til helsemyndighetenes anbefaling om å spise grove kornprodukter hver dag, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn. Hvorfor er det så utfordrende å få nye sunne vaner? Her får du 4 enkle tips til hvordan du får det til.

Brød uten salt?

De tre viktigste næringskildene våre kjøtt, brød og melkeprodukter er også kilder til salt i kostholdet. Et høyt saltinntak gir økt risiko for høyt blodtrykk. Derfor jobber bakerbransjen målrettet med saltreduksjon for å bidra til bedre folkehelse.

Dette brødet gjør deg gladere

Her er 7 gode grunner til å spise mer rug.