Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Nordmenn spiser for lite fiber og fullkorn

3 av 4 kjenner til anbefalingene om å spise grove kornprodukter daglig, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn.

Vekt og mål

Du står på kjøkkenet med kun et dl-mål og oppskriften oppgir råvaremengder i gram, da er redningen vår omregningstabell på mål og vekt til typiske bake-råvarer.

Kakebordet til jul

Dropp alle småkakene i år, og slå til med en lekker festkake i stedet. Vi lover at én av disse kakene vil lyse opp kakebordet til jul.

3 x julefrokost

Ta deg tid til en julefrokost med lave skuldre og gode samtaler med familie og venner. Her er 3 frokostmenyer for den travle til mesterbakeren.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Slik kan du få spist opp rester fra julematen!

Til jul lages det mange gode kjøttbaserte middager - bruk rester fra julematen som skinkestek, ribbe eller pinnekjøtt til å lage digge sandwicher! Raskt, enkelt og godt.

Hvordan oppbevare julekaker?

Hvordan bør du oppbevare julekaker slik at de holder seg lengst mulig? Noen kaker skal være myke, andre harde eller seige. Oppbevaringsmetode kan påvirke både smak og konsistens. Her er rådene for best mulig holdbarhet.
Myslirundstykker med blåbær

Grønnsaker, frukt og bær i bakst

Det er allment kjent at både fullkornsprodukter og frukt og grønt er godt for helsen. Så hvorfor ikke kombinere disse to? Det gir både en saftig og sunn bakst- helt genialt!

Hvordan spise bærekraftig?

Gjør minst én dag i uken til et «brøddøgn», samle opp brødrester og lag alle måltider med brød og/eller korn som hovedingrediens. Slik sparer du tid, penger og miljøet, og gir ditt faste bidrag til en bærekraftig utvikling!