Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Seks matpakker som passer når du har eksamen

Gi hjernen all hjelp den kan få på eksamen med disse matpakkene.

5 smakfulle smoothier til eksamensperioden

En smoothie i eksamensinnspurten er både mettende, rask og billig mat. Her har du fem oppskrifter som gir masse god energi.

Nå sås det millioner av brød på norske jorder

I disse dager går såkornet i jorda som kan gi 600 millioner norske brød. Kornproduksjonen er utrolig viktig for selvforsyningsgraden i Norge.

– Uetisk og ulogisk å kaste mat

Kjøkkensjef Jimmy Øien lager helst mat av rester. Her er hans beste tips for å ta vare på maten.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Hvordan står det til med nordmenns brødvaner?

Tallene er tydelige: Nordmenn spiser brød og typiske brødmåltider er frokost, lunsj og kvelds. 8 av 10 mener at grovt brød hører til i et sunt kosthold. De yngre varierer i større grad brødinntaket med andre kornprodukter som havregrøt og kornblandinger.

Inviter til brødrestefest

Her er menyen du lager når mengden brødrester har hopet seg opp. Fire deilige retter - der alle har brødrester som en viktig ingrediens.

6 globale påskebrød

Engelske korsboller, greske påskebrød eller matzah, om du ønsker å utforske andre påsketradisjoner har du mange muligheter.

5 gode brød fra Ingrid Espelid Hovig

Den kjente og folkekjære fjernsynskokken Ingrid Espelid Hovig står bak nesten 60 kokebøker. Her er 5 av hennes nydelige oppskrifter på gode, grove brød.