Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

5 smakfulle smoothier til eksamensperioden

En smoothie i eksamensinnspurten er både mettende, rask og billig mat. Her har du fem oppskrifter som gir masse god energi.

Nå sås det millioner av brød på norske jorder

I disse dager går såkornet i jorda som kan gi 600 millioner norske brød. Kornproduksjonen er utrolig viktig for selvforsyningsgraden i Norge.

– Uetisk og ulogisk å kaste mat

Kjøkkensjef Jimmy Øien lager helst mat av rester. Her er hans beste tips for å ta vare på maten.

Hvordan står det til med nordmenns brødvaner?

Tallene er tydelige: Nordmenn spiser brød og typiske brødmåltider er frokost, lunsj og kvelds. 8 av 10 mener at grovt brød hører til i et sunt kosthold. De yngre varierer i større grad brødinntaket med andre kornprodukter som havregrøt og kornblandinger.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Inviter til brødrestefest

Her er menyen du lager når mengden brødrester har hopet seg opp. Fire deilige retter - der alle har brødrester som en viktig ingrediens.

6 globale påskebrød

Engelske korsboller, greske påskebrød eller matzah, om du ønsker å utforske andre påsketradisjoner har du mange muligheter.

5 gode brød fra Ingrid Espelid Hovig

Den kjente og folkekjære fjernsynskokken Ingrid Espelid Hovig står bak nesten 60 kokebøker. Her er 5 av hennes nydelige oppskrifter på gode, grove brød.

5 brød som passer perfekt som tilbehør til middag

Mettende, rimelig, raskt og enkelt – her er oppskriftene på 5 smakfulle brød som egner seg ypperlig som tilbehør til middagen.