Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

5 brød som passer perfekt som tilbehør til middag

Mettende, rimelig, raskt og enkelt – her er oppskriftene på 5 smakfulle brød som egner seg ypperlig som tilbehør til middagen.
Skriv ut

Det er ikke så rart at vi har lang tradisjon med brød som tilbehør til middag, for få ting slår et nybakt, rykende ferskt brød.

 

Ofte er middagsbrødene raske og enkle å bake. Brød som tilbehør til middag er også rimelig, både fordi råvarene har lave kostnader og fordi brødet i seg selv metter godt.

 

Her er fem oppskrifter på smakfulle brød som passer ypperlig som tilbehør til ukas gryter, supper, pasta, kjøtt og fisk – eller som kan nytes godt alene.

 

1. Focaccia

Focaccia er et safrig og deilig brød som passer ypperlig som tilbehør til middag.

Uansett om du skal unne deg noe godt til hverdags eller servere i selskap, så kan du friste med focaccia. Med sine himmelske smaker kan det lettsaltede brødet fint spille hovedrollen alene, men det egner seg også som siderett sammen med for eksempel gryteretter, spekemat, tapas, salater, supper og grillmat.

 

2. Hvitløksknuter

Hvitløksknuter er smakfulle små brød du kan ha som tilbehør til kjøttmiddagenHvitløksknuter er deilige, små snurrer med med fullkornshvetemel som passer fint som tilbehør til middagen, enten du velger kjøtt, fisk eller vegetar. Denne oppskriften gir cirka 30 deilige knuter med smeltet hvitløkssmør på toppen. 

 

3. Tortilla med bygg

Tortilla av bygg gir flate brød som er perfekt som tilbehør til nesten alle slags middager

 

Tortilla med bygg passer perfekt til fredagstacoen. Byggrynet gjør at du sparer både miljø og lommebok, og får igjen i sunnhet. Hvis du har rester av brødet igjen etter middagen kan du smøre tortillalefsene med smør, sukker og kanel og spise dem til dessert.

 

>> Vil du spise mer bygg? Her er fire gode forslag til hvordan du kan bruke mer bygg i kosten.

 

4. Pitabrød

 

Som tilbehør til middag kan disse små, flate pitabrødene av sammalt hvete fylles med både kjøtt og grønnsaker. Du kan også fylle dem med gårsdagens gryterett for en ekstra digg lunsj – eller bare spise dem som de er, dyppet i tomatsaus eller rømmedressing.

 

5. Nydelige nanbrød

Våre venner i MatPrat byr på nydelige nanbrød som passer perfekt som tilbehør til ukas indiske middager og supper. Nanbrød kan toppes med sesamfrø, koriander eller hvitløk og stekes på pizzastein. Bak gjerne mange av gangen – de egner seg godt til å fryse ned.

 

Og vil du spise brødene alene? Da passer vår grønne pesto, kesamdipp og aïoli himmelsk til.