Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

5 smakfulle smoothier til eksamensperioden

En smoothie i eksamensinnspurten er både mettende, rask og billig mat. Her har du fem oppskrifter som gir masse god energi.
Skriv ut

I perioden med oppkjøring frem mot eksamen er det mange som er ute etter å finne mat som både er god, sunn, billig og rask å lage. Svaret er smoothie! 

 

Med en god neve havregryn i smoothien blir den også skikkelig mettende og sørger for at du får jevnt og stabilt blodsukker – akkurat det hjernen din trenger for å klare å holde konsentrasjonen oppe i timesvis. 

 

Vi har samlet fem gode oppskrifter på fristende smoothier nedenfor – men husk: Det går også an å improvisere ved å bruke det du har i kjøleskapet av frukt og grønt. Prøv deg frem og finn din favoritt!

 

1. Grønn smoothie

Grønn smoothie med spinat

Sjekk den friske fargen! Denne smoothien er laget av spinat, banan, lime, ingefær og havregryn og smaker skikkelig forfriskende. 

 

>> Oppskrift på grønn smoothie

 

2. Havresmoothie

Smoothie med havre

En deilig og silkemyk smoothie av vaniljeyoghurt, banan, frosne bær og havregryn. Server i glass eller som en smoothie bowl.

 

>> Oppskrift på havresmoothie

 

3.  Bringebærsmoothie

Smoothie med bringebær

En skikkelig frisk og god fruktsmoothie med godt balansert syrlighet fra appelsinjuice, bringebær og banan. Tilsett gjerne et egg om du vil ha litt mer proteiner å gå på. 

 

>> Oppskrift på bringebærsmoothie (fra MatPrat.no) 

 

4. Mangosmoothie

Smoothie med mango

En smoothie med bare gule ingredienser: Mango, appelsinjuice, banan og egg. Sammen gir de en deilig frisk og solgul smoothie som holder sulten unna. 

 

>> Oppskrift på mangosmoothie (fra MatPrat.no)

 

5. Blåbærsmoothie

Smoothie med blåbær

Denne kan du godt lage med frosne bær fra fryseren. Tilsett et lite dryss granola på toppen til slutt, for litt mer krunsj og tyggemotstand.

 

>> Oppskrift på blåbærsmoothie (fra MatPrat.no)

 

PS! Har du først laget smoothie, er veien kort til å lage smoothie bites. Sjekk ut videoen nedenfor for å se hvordan det gjøres:

Les også: Derfor bør du ha med brødskive på eksamen

Finn mer om samme tema: