Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5–6 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 5–6 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Bakerlandslagets emmerbrød

Bakerlandslagets emmerbrød er saftig, med fantastisk god aroma. Ristede hasselnøtter setter prikken over i´en for dette surdeigsbrødet du lager over to dager.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, fordeig: Lag fordeigen ved å koke opp vannet og tilsette sammalt emmer. Bland sammen og la stå i romtemperatur natten over.
  •  Dag 2, hoveddeig: Bland fordeigen sammen med de andre ingrediensene utenom hasselnøttene. Elt deigen i 3 minutter på lav hastighet, og 5 minutter på høyere hastighet. Tilsett  knuste hasselnøtter i deigen, og bland godt inn. La deigen hvile i 2 – 3 timer.
  • Etter at det har gått en time skal deigen «strammes opp»; legg deigen ut på bordet, ta tak i den ene enden av deigen – trekk den til deg, og brett deigen sammen igjen. Legg deigen tilbake i bollen, og la den hvile en time til. Gjenta etter en time.
  • Når deigen har hvilt i tre timer, deles den opp i tre like store emner. Form brødene, legg dem i hevekurver og la dem heve i 1 – 1,5 time.
    Om du ikke har hevekurver kan du enkelt lage disse. Bruk en vid skål eller bolle, legg et klede i skålen – og strø godt med mel på sidene og i bunnen.
  • Når brødene er ferdig hevet, vendes hevekurvene forsiktig og brødene legges på stekeplaten. Snitt brødene med en skarp kniv.
  • Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene i ovnen, og senk temperaturen til 230 °C.
  • Stek brødene i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
46 stemmer