Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Focaccia med blomster

En focaccia med blomster ser vakker ut på tapasbordet. Lek deg med former og farger, og smak til med grønnsaker, urter og krydder.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Rør ut gjær i lunkent vann i en bakebolle. Tilsett honning og ha i hvetemel og salt. Elt deigen sammen. Den skal være litt løs.
 • Ha olje over deigen, dekk til med plastfolie eller et klede, og hev til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.
 • Gjør klar toppingen. Her er noen tips:

  -Kutt grønnsaker i de formene du ønsker, enten i skiver, strimler eller små terninger. Hvor tykt eller tynt du kutter vil påvirke hvor mye grønnsakene stekes.

  -Legg urter i litt sitronvann – så holder de bedre på fargen under steking.

  -Skal du bruke sopp, squash eller aubergine bør disse freses raskt i en panne slik at de slipper vann. Legges de rå på focacciaen vil den bli bløt.

  -Tørk grønnsakene med litt papir etter å ha delt dem opp for å unngå mye fuktighet.

 • Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan lage en stor, kvadratisk focaccia med blomster eller forme den til en rund form. Hvis du ønsker flere ulike «kunstverk» kan du dele deigen i to eller flere deler.
 • Press deigen ned med fingertuppene og lag små groper. Hell over litt olje og strø på flaksalt. 
 • Nå kan du starte med dekoreringen. Legg på urter, grønnsaker, frø eller nøtter. Dryss over tørkede krydder om du ønsker. Det gjelder å jobbe litt raskt fordi deigen vil fortsette å heve. Trykk grønnsakene litt ned i deigen slik at de holdes mer på plass og blir litt beskyttet mot varmen. Trykk også ned deigen litt innimellom pynten for å holde ting på plass. 
 • Sett stekebrettet i ovn på 200 °C (bruk over- og undervarme), og stek focacciaen i ca. 30 minutter. Legg et ark bakepapir over pynten mot slutten av steketiden dersom det ser ut til at noe skulle brenne seg.
 • Avkjøl focacciaen på rist. 

Pynt din focaccia med spiselige blomster som du liker eller grønnsaker som du har i kjøleskapet. Vi har pyntet vår med rødløk, tomat og gulrot i tynne skiver, paprika i terninger, sopp, vårløk, ramsløk, timian, salvie, oregano, hvitløk, nøtter, chili, sesamfrø, tørket rosmarin og chilipulver.

Focaccia med blomster

 

>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.

 

 

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
5 stemmer