Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Brødoppskrift for travle

Brødoppskrift for travle folk: Bruk det melet du har i skapet, eller det du liker aller best. Bak med minst 1/3 hvetemel for best resultat, og bland gjerne bygg, rug og havregryn inn. Varier med frø, honning eller krydderurter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør sammen mel, salt og gjær. Tilsett olje og fingervarmt vann. Hvis man bruker en vid bakebolle, går det greit å røre sammen deigen med en sleiv. Det er ikke nødvendig å ta deigen ut på benken og elte den.
  • La deigen heve til minst dobbel størrelse. Rør så noen ganger i deigen med sleiven, og bruk deretter sleiven (og til slutt en slikkepott) til å overføre deigen til tre 1,5-litersformer. Bruk en fuktet slikkepott til å klappe brødene flate på toppen.
  • Sett brødene inn i kald stekeovn på nederste rille. Skru stekeovnen på 200 °C.  Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene når de har stekt i ca. 10 minutter. Ta brødene ut etter 55 minutter. Avkjøles på rist.
    Tips: Bruk de meltypene du har i skapet, eller har lyst til å bruke. Bruk gjerne bygg eller rug, men det kan være greit å bruke minst en liter siktet hvetemel for at brødet skal henge godt sammen. Noen desiliter havregryn gjør brødene saftige. Varier gjerne ved å tilsette forskjellige frø, honning eller krydderurter.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
370 stemmer