Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Brødoppskrift for travle

Bruk det melet du har i skapet, eller det du liker aller best. Bak med minst 1/3 hvetemel for best resultat, og bland gjerne bygg, rug og havregryn inn. Varier med frø, honning eller krydderurter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør sammen mel, salt og gjær. Tilsett olje og fingervarmt vann. Hvis man bruker en vid bakebolle, går det greit å røre sammen deigen med en sleiv. Det er ikke nødvendig å ta deigen ut på benken og elte den.
  • La deigen heve til minst dobbel størrelse. Rør så noen ganger i deigen med sleiven, og bruk deretter sleiven (og til slutt en slikkepott) til å overføre deigen til tre 1,5-litersformer. Bruk en fuktet slikkepott til å klappe brødene flate på toppen.
  • Sett brødene inn i kald stekeovn på nederste rille. Skru stekeovnen på 200 °C.  Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene når de har stekt i ca. 10 minutter. Ta brødene ut etter 55 minutter. Avkjøles på rist.
    Tips: Bruk de meltypene du har i skapet, eller har lyst til å bruke. Bruk gjerne bygg eller rug, men det kan være greit å bruke minst en liter siktet hvetemel for at brødet skal henge godt sammen. Noen desiliter havregryn gjør brødene saftige. Varier gjerne ved å tilsette forskjellige frø, honning eller krydderurter.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
946 stemmer