Trippel sjokoladebolle fra TikTok
Sjokoladeboller med trippel sjokolade topper Tik Tok – disse er definitivt en hit for alle sjokolade-elskere!
Ingredienser
150 g smør
1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær, for søte deiger
6 dl melk
1 egg
2 ½ dl sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
Fyll:
200 g sjokolade i biter eller sjokoladepletter
Glasur:
200 g sjokolade i biter eller sjokoladepletter
Pynt:
200 g sjokolade som strimles eller hakkes
slik gjør du
Vis ingredienser
Med sjokoladebiter inni, sjokoladeglasur og sjokoladepynt på topp er det ikke rart at sjokoladeboller ble populære via Oskar Westerlin på Tik Tok. Denne enkle oppskriften er lett å bake selv og inneholder ingredienser du ofte har i hus.
Og liker du sjokolade, men synes dette blir i meste laget? Da anbefaler vi vår oppskriftsdatabase for mer variasjon.
Slik gjør du
- Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
- Ha hvetemel, gjær, melk, egg, sukker, salt og malt kardemomme i en bakebolle, men hold igjen 1 dl melk til senere.
- Elt sjokoladebolle-deigen i en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes resten av melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett smør i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn.
Ta gjerne «glutentesten» mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den «kort» og revner – elt litt til.
- Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse i ca. 1 time.
- Mens deigen hever kan du smelte en sjokoladeplate til sjokoladeglasur og lage pynt av sjokolade.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i emner på ca. 100 gram. Legg en stor sjokoladebit inn i hvert emne, trill runde boller og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
- La dem heve under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter.
- Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 220 °C i 8–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
- Dypp bollene i sjokoladeglasur, og dryss over sjokoladepynt.
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.