Havreboller med vaniljekrem
Havreboller med vaniljekrem er grovere boller med havregryn som passer ypperlig som turmat. Fyll vaniljekremen i midten før steking.
Ingredienser
6 dl melk
150 g smør
1 pk gjær
800 g hvetemel
200 g lettkokte havregryn
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 pk ferdig vaniljekrem til fyll
egg til pensling
havregryn til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
- Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Om du er glad i rosiner som vi så tilsett ca 4 dl rosiner når deigen er nesten ferdig eltet.
- Dekk bakebollen med plast eller et håndkle, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord, og del den i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
- Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
- Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i boller? >> Se vår samleside om boller her.