Rekepai
Rekepai er deilig og lettvint til lunsj eller en lett middag. Forstek paiskallet og hell over pillede reker, dill, matfløte og egg. Server med en god salat.
Ingredienser
150 g smør
250 g hvetemel
2 ss kaldt vann
400 g rensede reker
4 dl matfløte
2 egg
2 ss frisk dill
½ ts salt
½ ts pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre sammen smør og mel. Tilsett vann og kna sammen.
Har du dårlig tid kan du gjerne bruke en ferdig paibunn fra butikken.
- Kle fire små paiformer eller en stor med deigen. Forstek paiskallet midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter. Fordel rekene i formen(e).
- Visp sammen egg og fløte. Tilsett finhakket dill, salt og hvit pepper. Hell blandingen over rekene.
Stek paien(e) videre nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.
Tips: Server med frisk salat, aioli og gode brødskiver ved siden av.
Glad i pai? Prøv også mini Quiche Lorraine.
>> Se flere forslag til turmat her