Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pai eller 4 små
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pai eller 4 små

Rekepai

Rekepai er deilig og lettvint til lunsj eller en lett middag. Forstek paiskallet og hell over pillede reker, dill, matfløte og egg. Server med en god salat.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre sammen smør og mel. Tilsett vann og kna sammen.
    Har du dårlig tid kan du gjerne bruke en ferdig paibunn fra butikken.
  • Kle fire små paiformer eller en stor med deigen. Forstek paiskallet midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter. Fordel rekene i formen(e).
  • Visp sammen egg og fløte. Tilsett finhakket dill, salt og hvit pepper. Hell blandingen over rekene.

Stek paien(e) videre nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.

Tips: Server med frisk salat, aioli og gode brødskiver ved siden av.

Glad i pai? Prøv også mini Quiche Lorraine

>> Se flere forslag til turmat her

 

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer