Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pai eller 4 små
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pai eller 4 små

Rekepai

Rekepai er deilig og lettvint til lunsj eller en lett middag. Forstek paiskallet og hell over pillede reker, dill, matfløte og egg. Server med en god salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre sammen smør og mel. Tilsett vann og kna sammen.
    Har du dårlig tid kan du gjerne bruke en ferdig paibunn fra butikken.
  • Kle en stor paiform eller fire små med deigen.
  • Forstek paiskallet midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
  • Fordel rekene i formen. Om rekene er store kan det være lurt å kutte dem i to. Spar gjerne noen hele reker til å pynte med ved servering.
  • Visp sammen egg og fløte. Tilsett finhakket dill, salt og hvit pepper. Hell blandingen over rekene.
  • Stek paien videre nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.
Tips: Server med frisk salat, aioli og gode brødskiver ved siden av.

Glad i pai? Prøv også mini Quiche Lorraine

>> Se flere forslag til turmat her

 

 

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
19 stemmer