Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 kjeks
Hvor lang tid tar det? Under 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 kjeks

Kjeks med blomster

Nydelige små kjeks med spiselige blomster som pynt. Smørkjeksene er herlig sprø og blir vakkert dekorert med pressede blomster.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Gjør klar blomstene før du lager deigen til kjeksene.

Klipp eller klyp forsiktig av stilkene og eventuelle tykke deler like bak blomsten, pass på å bevare blomsten intakt. Legg blomstene, med forsiden ned, på et ark med bakepapir.

Legg et nytt bakeark over blomstene. Legg en stor tung bok oppå uten å forskyve blomstene. Topp med flere store tunge bøker eller andre gjenstander for et jevnt, tungt press.

La blomstene ligge under press i minst 30 minutter. Fjern deretter bøkene og dra forsiktig av det øverste laget med papir. Vær forsiktig når du flytter blomstene, de er skjøre!

Du trenger 20 blomster, men det kan være smart å presse litt flere blomster enn du trenger for å være sikker på å ha nok til alle kjeksene - i tilfelle noen går i stykker underveis.

Slik gjør du

  • Kjør alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin til du får en fast deig.
  • Kna deigen lett sammen, pakk den inn i plastfolie og legg i kjøleskap til den blir hard nok til å rulle, ca. 5 – 10 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og rull til to jevne pølser, ca. 5 cm i diameter. Føles deigen for myk, sett den tilbake i kjøleskapet igjen til den blir hardere.

  • Skjær pølsene i ca. halv cm tykke skiver og legg kjeksene på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek kjeksene midt i ovnen ved 175 °C i 10-15 minutter eller til de begynner å få farge.
  • Legg de pressede stemorsblomstene forsiktig på toppen av hver kjeks, klapp dem lett ned så de fester seg. Varmen fra kjeksene vil binde de sarte kronbladene til overflaten, så ikke trykk for hardt.
  • Bruk en stekespade og legg dem på en kakerist. La kjeksene bli helt kalde før du legger dem i en tett boks eller på et glass. 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
6 stemmer